Mikael Antonsson i matchen mot Kazakstan i VM-kvalet.
1 av 4
Mikael Antonsson i matchen mot Kazakstan i VM-kvalet. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Blekingesonen pratar med media.
2 av 4
Blekingesonen pratar med media. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Antonsson spelar i Bologna just nu i Italien. Här i en nickduell med Juventusstjärnan Mirko Vucinic.
3 av 4
Antonsson spelar i Bologna just nu i Italien. Här i en nickduell med Juventusstjärnan Mirko Vucinic. - Foto: Bildbyrån / Richiardi Fotocronache
Antonsson har tidigare spelat i bland annat FC Köpenhamn. Här försöker han täcka ett skott från Nicolas Anelka.
4 av 4
Antonsson har tidigare spelat i bland annat FC Köpenhamn. Här försöker han täcka ett skott från Nicolas Anelka. - Foto: BildbyrŒån / Emil Malmborg

Landslagsstjärnan: ”Jag var bara någon sekund från att dö”

Mikael Antonsson har tagit en ordinarie plats i landslaget efter många år på läktaren och bänken. Livet kunde dock tagit slut redan år 1999.
– Jag var sekunder från att dö, säger Antonsson i en intervju till Aftonbladet.


Skadeproblemen i landslaget

Erik Hamrén höll presskonferens under måndagen och han berättade att Zlatan Ibrahimovic och Andreas Isaksson är småskadade inför ödeskvalet.

– Jag har inte träffat Zlatan ännu, men enligt rapporterna ska han vara okej. Vi vet mer när vi har undersökt honom själva. Isaksson har lite problem med nyckelbenet. Det är en inflammation som besvärar honom. Han stod i går, men har stått över de två senaste ligamatcherna.

Mikael Antonsson, 32, spelade de två senaste VM-kvalmatcherna mot Irland och Kazakstan och fick beröm för det. Den senaste tiden har det dock gått tyngre i klubblaget Bologna då de har släppt in nio mål på de två senaste matcherna. Men det är inte så farligt i sammanhanget då Antonsson kunde dött redan vid 18-års ålder berättar han för Aftonbladet under tisdagen.

"Kroppen reagerade helt fel"

– Jag skulle bara göra en titthålsoperation i knäet. Men så hade jag en annan infektion i kroppen så när de gav mig nersövningsmedlet reagerade kroppen helt fel. Jag vaknade av att två sköterskor stod och slog mig i ansiktet. De berättade att pulsen nog hade gett upp av sig själv om de hade fortsatt nersövningen.

Det var så nära att Antonsson bara var några sekunder från att dö berättade läkarna för honom, och han kommer aldrig att glömma den dagen.

"Då var man inte tuff"

– Jag tänker speciellt på det när det händer andra hemskheter inom fotbollen. Då var man inte tuff. Men familjen kom upp mycket och hälsade på och var ett stort stöd.

Några år efter händelsen drabbades Serie A-proffset av hjärtproblem och han har genomgått fyra rutinoperationer.

– Än i dag vet jag inte om det som hände vid titthålsoperationen hade att göra med det här med hjärtat som kom senare, säger Antonsson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?