Landslagsstjärnorna: De måste vi se upp med

- 10/10/2013, 12:32 -
Sebastian Larsson varnar för tre spelare i Österrike.
1 av 4

Sebastian Larsson varnar för tre spelare i Österrike.

Bildbyrån / Marcus Ericsson

2 av 4

Bildbyrån / Marcus Ericsson

Larsson i förra matchen mot Österrike på bortaplan.
3 av 4

Larsson i förra matchen mot Österrike på bortaplan.

BildbyrŒn / Mario Kneisl

Larsson har bra blick för spelet.
4 av 4

Larsson har bra blick för spelet.

Bildbyrån / Marcus Ericsson

Under fredagen smäller det på Friends Arena. Det svenska landslaget behöver helst ta en seger mot Österrike för att vara säkra på att nå playoff – men då behöver Sverige stoppa alplandets vassa kontringsspel. Här är de värsta hoten enligt Sebastian Larsson.

Sverige har ofta varit framgångsrika när det väl har gällt i slutskedet av kvalspelen. I EM-kvalet var det en imponerande seger mot den dåvarande världstvåan Holland i den sista matchen som tog oss vidare. Det är något som talar för Sverige säger högermittfältaren Sebastian Larsson.

– Vi har en förmåga att höja oss i slutet när vi har kniven mot strupen och det är viktiga matcher. Nu hoppas jag att vi gör det den här gången också och att vi bär med oss de här bilderna att vi har klarat av såna situationer tidigare.

"Alaba är deras viktigaste spelare"

Men för att göra det krävs det att Sverige får stopp på Österrikes vassa kontringsspel. Larsson är väl förberedd inför vad som komma skall.

 Alaba är väl en spelare som alltid har ett finger med i allt de gör och deras viktigaste spelare. Arnautovic ligger ofta kvar och vill fuska lite och det gör ju att han blir farlig när de kontrar. Spelar de med Weimann så är han väldigt snabb och ligger och hugger i djupled. Han är alltid med vid sista linjen där. Det är väl några spelare vi måste vara vakna på.

"Vi är revanschsugna"

I våras förlorade Sverige med 1–2 borta mot Österrike i Wien så Larsson vet vad som väntar under fredagskvällen – och han lovar att det kommer att vara ett taggat Sverige som tar emot alplandet på Friends Arena.

– Det är ett bra lag och vi ska inte underskatta dem på något sätt. Det gör vi inte heller, vi förlorade mot dem sist så vi är revanschsugna.