Onsdag 21 Apr
Stockholm

"Jag förväntar mig att Zlatan är riktigt bra"

Zlatan Ibrahimovic är spelklar för Sverige mot Österrike.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic är spelklar för Sverige mot Österrike. Foto: Anders Wiklund / TT / Scanpix
Hamrén har genomgång med Sebastian Larsson under torsdagens träning.
2 av 4
Hamrén har genomgång med Sebastian Larsson under torsdagens träning. Foto: Jonas Ekströmer / TT / Scanpix
Erik Hamrén är van vid presskonferensen.
3 av 4
Erik Hamrén är van vid presskonferensen. Foto: Anders Wiklund / TT / Scanpix
Hamén instruerar spelarna på torsdagens träning.
4 av 4
Hamén instruerar spelarna på torsdagens träning. Foto: Anders Wiklund / TT / Scanpix

Erik Hamrén höll under torsdagen en sista presskonferens inför Sveriges ödeskval mot Österrike och många frågor handlade om Zlatan Ibrahimovics status.
– Hans fysiska status är väldigt bra, säger Erik Hamrén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sebastian Larsson om Österrike

– Alaba är väl en spelare som alltid har ett finger med i allt de gör och deras viktigaste spelare. Arnautovic ligger ofta kvar och vill fuska lite och det gör ju att han blir farlig när de kontrar. Spelar de med Weimann så är han väldigt snabb och ligger och hugger i djupled. Han är alltid med vid sista linjen där. Det är väl några spelare vi måste vara vakna på.

STOCKHOLM. Under torsdagen hade förbundskaptenen Erik Hamrén presskonferens på Friends Arena och många var intresserade av att höra hur Zlatan Ibrahimovic mår.

– Han ser stark ut. Hans fysiska status är väldigt bra och han mentala status också. Jag förväntar mig att han är riktigt bra i matchen. Han är väldigt viktig för det här laget, både som spelare och som kapten.

“Jämbördiga lag”

Hamrén fick också frågor om favoritskapet inför matchen.

– Vi är tre poäng före och vi spelar hemma så de flesta av er i media och supportrarna tänker nog att vi är favoriter. Jag tänker inte så mycket så. Jag fokuserar på prestationen, inte vad andra tänker. I min mening är de två liknande, jämbördiga lag så det kommer att bli en väldigt tuff utmaning för oss.

Elm aktuell för spel

Sverige förlorade med 1–2 borta mot Österrike och så här ser förbundskaptenen på den matchen och vad de måste göra bättre nu.

– Om man tänker realistiskt så kommer det att vara små detaljer som gör att ett lag vinner som senast i Wien. Vi spelade bra, men sen hade vi 15-20 minuter när vi gjorde misstag och vi straffas av dem. Jag tror att det kommer att bli samma match nu. Jag hoppas att det blir en lätt match för oss, men jag tror inte det.

Hamrén säger att han har startelvan klar för sig och att Rasmus Elm är aktuell.

– Rasmus Elm är en bra fotbollsspelare. De som är här är bra fotbollsspelare, de konkurrerar allihopa. Rasmus är en som är aktuell att spela.

Kommentera
Kopiera länk
Dela