Nöjda svenskar.
1 av 4
Nöjda svenskar. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Landslagsstjärnorna efter kvalvinsten i ödesmatchen

Sverige vann ödesmatchen mot Österrike med 2-1 under fredagen. Matchvinnaren Zlatan Ibrahimovic var nöjd efteråt.
- Det känns bra och vi skulle bara ta oss till playoff, säger Zlatan Ibrahimovic.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

STOCKHOLM. Det såg länge inte bra ut under fredagens ödesmatch mot Österrike. Sverige hade stora problem under den första halvleken och Andreas Isaksson räddade bland annat ett friläge från David Alaba.

– Det var en viktig räddning och den tog på min nagel så det var nära. Spelet var inte så bra, men det är därför man har en målvakt ibland och att man kliver fram och gör några räddningar.

Sista frisparken i 93:e minuten, hur bra koll hade du på den?

– Sådär alltså, jag var inte helt nöjd med att Pontus tog frispark i det läget, säger Isaksson.

"Tog ett ordentligt snack i paus"

Sverige gjorde en dålig första halvlek och många tog ton i omklädningsrummet i paus om att de var tvungna att skärpa sig. En av dem som till och med sa något då var Rasmus Elm som inte brukar höja rösten.

– Vi hade ett aggressivt snack och vi skulle ut och köra nu. De flesta kände att de kunde bättre och alla var inne i matchen, men jag sa inget speciellt.

Sebastian Larsson var som de andra mycket missnöjd med första halvleken.

– Jag tycker att vi startade okej, men de fick för mycket ytor och vågade mycket mer än oss. Men vi tog ett ordentligt snack i paus, vi bryr oss ju och folk var besvikna. Alla snackade den här gången och så Erik tog ett snack och sa att nu går vi ut och gör att det här blir som vi vill.

Larsson är nöjd hur laget lyfte sig i den andra halvleken och hur publiken då kom igång.

– Publiken stod verkligen bakom oss. Jag förstår att de är missnöjda när vi var dåliga i första halvleken. Men de var fantastiska efter vår kvittering och det bästa jag upplevt här på Friends.

"Han var dum"

Johan Elmander var inblandad i en situation i slutet där Österrikes Marko Arnautovic blev utvisad. Efter matchen blev svensken kallad för filmare, men han höll inte med.

– Han var dum och gick fram och markerade. Han nuddade mig och det hör inte hemma på fotbollsplanen. Jag fick ont och han får väl be om ursäkt till sina lagkompisar.

Han tycker också att publiken var helt underbar.

– Jag kan köpa att de inte var helt nöjda i början och det är klart att det inte är roligt att de buade i paus. Men sen var de underbara och de får en femma i betyg i den andra halvleken och man vill ju att det alltid ska vara så här.

/
/
/
/
/
/
/
/