Gerndt, som dömdes för misshandel av sin före detta fru, inkallas till landslaget.
1 av 4
Gerndt, som dömdes för misshandel av sin före detta fru, inkallas till landslaget. - Foto: BildbyrŒån / Marcus Ericsson
Johan Elmander är tveksam till spel vilket fick Hamrén att kalla in Gerndt.
2 av 4
Johan Elmander är tveksam till spel vilket fick Hamrén att kalla in Gerndt. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Gerndt har gjort tre mål på tio matcher i Young Boys den här säsongen.
3 av 4
Gerndt har gjort tre mål på tio matcher i Young Boys den här säsongen. - Foto: Marcus Ericsson /BILDBYRÅN
Får han spela i kväll?
4 av 4
Får han spela i kväll? - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

I sista sekunden: Gerndt inkallad till landslaget

Johan Elmander är osäker för spel i Tysklandsmatchen – då kallar Erik Hamrén in Alexander Gerndt till kvällens match.


Inför kvällens möte mot Tyskland har flera spelare fått problem med skador. Mikael Lustig kommer inte att kunna vara med, Andreas Isaksson är tveksam för spel och så även Johan Elmander.

Särskilt den sistnämnda skapar problem för förbundskaptenen Erik Hamrén. På grund av Zlatan Ibrahimovic skada är det bara Tobias Hysén, förutom Elmander, som är renodlad anfallare i truppen. Nu när Elmander är tveksam till spel väljer därför förbundskaptenen att kalla in Alexander Gerndt till laget.

"Alexander har en väldigt bra period bakom sig"

– Jag vågar helt enkelt inte lita på att Johan hinner bli helt spelklar och behövde därför kalla in en ytterligare anfallare. Alexander Gerndt har en längre och väldigt bra period bakom sig i sitt klubblag och är precis den spelartyp vi behöver i truppen, säger han till svenska fotbollsförbundets hemsida.

Gerndt tackade senast i våras nej till landslagsspel på grund av det motstånd han mötte efter sin misshandelsdom av sin före detta fru.

"Känner mig fullt ut redo"

– På grund av den negativa uppmärksamheten kring min person klarar jag just nu inte av att delta. Därför är det bättre att jag lämnar återbud redan nu och jag vädjar om förståelse för mitt beslut, sa han då.

Men den här gången känner han sig mentalt starkare och anlände till truppen i morse.

– Det känns väldigt bra och inspirerande. Den här gången känner jag mig fullt ut redo och jag är väldigt tacksam över möjligheten att återvända till landslaget, säger han till hemsidan

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.