Achtung! Såna här misstag fungerar inte om vi ska till VM

Sverige och Tyskland är numera målrika matcher. Precis som i Berlin blev det åtta mål men den här gången var det Tyskland som drog det längsta strået – främst på grund av två svenska försvarsmisstag.

Sverige–Tyskland – (2–1)

Målen: 1–0 (7) Tobias Hysén, 2–0 (42) Alexander Kacaniklic, 2–1 (45) Mesut Özil, 2–2 (53) Mario Götze, 2–3 (57) André Schürrle, 2–4 (66) André Schürrle, 3–4 (69) Tobias Hysén, 3–5 (76) André Schürrle

Publik: 49 251 förvånade själar.

Ja, vad hände egentligen på Friends Arena? 2–0 till Sverige efter 42 minuter efter två fina mål av Tobias Hysén och Alexander Kacaniklic – trots 75 procents bollinnehav för Tyskland. Med tanke på alla skador på nyckelspelare i Sverige var det ingen på den svenska nationalarenan som kunde förstå.

Men sen tog det fart. Precis innan halvtidsvilan hittade Arsenal-stjärnan Mesut Özil en lucka mellan det svenska försvaret och mittfältet och placerade in reduceringen.

Misstag från mittbackarna

Nyinbytte Mario Götze kvitterade tidigt i den andra halvleken och sedan var det tyvärr de svenska mittbackarna Per Nilsson och Mikael Antonsson som tog över huvudrollen tillsammans med Tysklands André Schürrle.

På en hederlig indianare av Nilsson, för att använda hockeyklyschor, snodde Chelseas mittfältare åt sig bollen och gav tyskarna ledning. Bara minuter senare var det Antonsson tur att sjabbla när han fintade bort sig själv och gav bollen till Götze som frispelade Schürrle som enkelt kunde sätta 4–2.

Slutade med 3–5-förlust

Svenskarna kunde åtminstone trösta sig med att Hysén gjorde matchens snyggaste mål på volley efter en kvick och välriktad frispark av Sebastian Larsson.

Men hoppet från reduceringen dog snabbt. I den 76:e minuten satte matchens spelare Schürrle spiken i kistan med en underbar knorr i krysset från straffområdeslinjen.

3–5-förlusten innebär därmed att Sverige inte tillhör ett av de fyra toppseedade lagen i playoff-spelet.