Marcus Berg har inte spelat i landslaget sedan hösten 2012. Nu kan han vara aktuell igen.
1 av 4
Marcus Berg har inte spelat i landslaget sedan hösten 2012. Nu kan han vara aktuell igen. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Numera spelar Berg i Panathinaikos där han gjort fem mål hittills.
2 av 4
Numera spelar Berg i Panathinaikos där han gjort fem mål hittills. - Foto: Bildbyrån
Äntligen få han speltid igen.
3 av 4
Äntligen få han speltid igen. - Foto: Bildbyrån
Marcus Berg gjorde ingen succé i Hamburg.
4 av 4
Marcus Berg gjorde ingen succé i Hamburg. - Foto: Bildbyrån / ValeriaWitters

Titta Hamrén – är han lösningen på dina anfallsproblem?

Skadekris i anfallet hos Sverige inför playoffet mot Portugal. Då kan Marcus Berg vara lösningen för blågult.– Vem hade inte velat vara med, säger Berg till Fotbollskanalen.


Bergs facit i landslaget

27-åringen har gjort sex mål på 23 matcher i landslagströjan. Fyra av dem har han gjort på sina tio tävlingsmatcher för Sverige. 

Han slog igenom med dunder och brak i U21-EM på hemmaplan 2009 då han vann skytteligan. Sedan dess har det gått tyngre, men nu är Marcus Berg tillbaka.

– Vi trivs bra och det är oerhört skönt att vara skadefri. Sedan kanske det kunde ha gått ännu bättre sportsligt men jag är nöjd, säger han till Fotbollskanalen.

Numera spelar Berg i grekiska storklubben Panathinaikos dit han gick från Hamburger SV. Den tyska klubben betalade över 100 miljoner kronor för anfallaren 2009 efter hans succé i Groningen i Holland. Men därefter kom motgångarna som sjukdom, skador, petningar, och en dalande form.

"Klart jag funderade"

Han opererade höften i våras efter en lång tid av problem och blev borta resten av säsongen. I somras kom Berg och HSV överens om att bryta kontraktet och grekiska Panathinaikos gjorde klart med svensken över tre år. Berg har nu gjort fem mål för den forna storklubben som bara är elva i ligan.

På frågan hur tungt det var när ingenting fungerade svarar han:

– Klart man funderar, men jag vet hur det har varit och där jag inte fått förtroende och haft problem med skador. Nu har jag fått förtroende och är skadefri, men det är klart att jag funderade.

"Vem hade inte velat vara med?"

Nu har landslaget skadekris i anfallet då Tobias Hysén har gått sönder och både Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander har skadeproblem. Berg är sugen på att få vara med igen. Senast han spelade för blågult var i september 2012 då han gjorde ett mål i segern mot Kazakstan.

– Det är alltid något man vill vara med om. Vem hade inte velat vara med om det?

Han har inte pratat med Erik Hamrén eller Marcus Allbäck inför uttagningen av truppen under tisdagen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!