Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Portugal: "Vi är inte favoriter"

- 13/11/2013, 09:08
Kampen mellan Sverige och Portugal kommer att bli oerhört jämn tror portugisisk media.
1 av 4

Kampen mellan Sverige och Portugal kommer att bli oerhört jämn tror portugisisk media.

Bildbyrån

Ronaldo är världens bäste spelare.
2 av 4

Ronaldo är världens bäste spelare.

© Bildbyrån - COP 4 - SWEDEN ONLY / RICHIARDI FOTOCRONACHE

Men Zlatan är inte långt efter.
3 av 4

Men Zlatan är inte långt efter.

BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Pepe är viktig för det portugisiska försvarsspelet.
4 av 4

Pepe är viktig för det portugisiska försvarsspelet.

© BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images

För de flesta är Portugal favoriter i playoff-matcherna mot Sverige. Men i Portugal är man orolig inför de avgörande drabbningarna:
– Sverige har ett väldigt bra landslag, säger den portugisiske journalisten Hugo Neves till Nyheter24.

Portugal har ett starkt lag med flera namnkunniga spelare. Ett bättre lag än Sverige skulle många säga. Till och med den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén. Men i Portugal har man stor respekt för Sverige – och Anders Svensson.

– Vi kan inte säga att Portugals spelare är mer erfarna för i Sverige har ni Anders Svensson, som har gjort flest landskamper för landslaget, och de flesta spelarna spelar i Premier League eller andra stora ligor, säger journalisten Hugo Neves som jobbar för den portugisiska tidningen Record till Nyheter24 och fortsätter:

– Man tycker inte att Portugal är favoriter i matchen, möjligen att fansen tycker det, men inte journalister och insatta. Båda lagen kan kvalificera sig till VM men det krävs bra spel i båda matcherna. 

Tvekar man lite på Portugals kapacitet? Varför tror man inte mer på landslaget?

– För att Sverige har väldigt bra lag, de har en världsklasspelare precis som Portugal. Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic. Båda lagen har bra, rutinerade spelare, bakom stjärnorna. I två matcher kan allt hända.

Det är svårt att undvika giganternas kamp mellan Ronaldo och Zlatan. Neves tycker att Ronaldo är i bättre form än vår svenske stjärna – men han tror inte att det har någon betydelse i playoff-matcherna.

– Han är världens bäste spelare och han är nog lite bättre än Zlatan just nu. Men i två matcher har inte det någon betydelse för både Ronaldo och Ibrahimovic kan avgöra det här. Förra helgen såg vi att Ronaldo gjorde ett hattrick, två timmar senare svarade Zlatan med ett hattrick för Paris Saint-Germain. 

"Nani är inte i toppform"

Men Neves är även inne på andra portugisiska profiler.

Pepe och Moutinho är väldigt viktiga för det portugisiska landslaget. Nani också men han har inte varit bra i de senaste matcherna, han är så ojämn. Han är inte på sin toppnivå just nu och det är viktigt att han höjer sig till den nivån mot Sverige.

Pepe, som tillsammans med Ronaldo inte har deltagit på de två första träningarna med landslaget den här samlingen på grund av småskavanker, är en av lagets viktigaste spelare enligt Neves.

– Pepe är oerhört viktig för det portugisiska försvaret, han och Bruno Alves. Vi väntar fortfarande på besked om Fábio Coentrão kommer att kunna spela matchen eller inte på grund av skadan i den vänstra ankeln. Man kommer att vänta med honom fram till matchen. Men Pepe, Moutinho och Meireles är alla viktiga i det portugisiska landslaget. 

Pepe har en tendens att vara övertänd i matcher och dra på sig onödiga kort...

– Pepe är annorlunda i landslaget än i Real Madrid. I Real Madrid är rivaliteten med Barcelona så stor att han ibland tappar förståndet, men i landslaget har han inte samma problem. Han är väldigt viktig, när han inte spelar, är försvarsspelet i Portugal betydligt sämre. Han är en stöttepelare i landslaget med sin erfarenhet.