Kampen mellan Sverige och Portugal kommer att bli oerhört jämn tror portugisisk media.
1 av 4
Kampen mellan Sverige och Portugal kommer att bli oerhört jämn tror portugisisk media. - Foto: Bildbyrån
Ronaldo är världens bäste spelare.
2 av 4
Ronaldo är världens bäste spelare. - Foto: © Bildbyrån - COP 4 - SWEDEN ONLY / RICHIARDI FOTOCRONACHE
Men Zlatan är inte långt efter.
3 av 4
Men Zlatan är inte långt efter. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Pepe är viktig för det portugisiska försvarsspelet.
4 av 4
Pepe är viktig för det portugisiska försvarsspelet. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images

Portugal: "Vi är inte favoriter"

För de flesta är Portugal favoriter i playoff-matcherna mot Sverige. Men i Portugal är man orolig inför de avgörande drabbningarna:– Sverige har ett väldigt bra landslag, säger den portugisiske journalisten Hugo Neves till Nyheter24.


Sveriges VM-kval

Sverige–Tyskland 3–5

Sverige–Österrike 2–1

Kazakstan–Sverige 0–1

Irland–Sverige 1–2

Sverige–Färöarna 2–0

Österrike–Sverige 2–1

Sverige–Irland 0–0

Tyskland–Sverige 4–4

Färöarna–Sverige 1–2

Sverige–Kazakstan 2–0

Portugals VM-kval

Portugal–Luxemburg 3–0

Portugal–Israel 1–1

Nordirland–Portugal 2–4

Portugal–Ryssland 1–0

Azerbajdzjan–Portugal 0–2

Israel–Portugal 3–3

Portugal–Nordirland 1–1

Ryssland–Portugal 1–0

Portugal–Azerbajdzjan 3–0

Luxemburg–Portugal 1–2

Portugal har ett starkt lag med flera namnkunniga spelare. Ett bättre lag än Sverige skulle många säga. Till och med den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén. Men i Portugal har man stor respekt för Sverige – och Anders Svensson.

– Vi kan inte säga att Portugals spelare är mer erfarna för i Sverige har ni Anders Svensson, som har gjort flest landskamper för landslaget, och de flesta spelarna spelar i Premier League eller andra stora ligor, säger journalisten Hugo Neves som jobbar för den portugisiska tidningen Record till Nyheter24 och fortsätter:

– Man tycker inte att Portugal är favoriter i matchen, möjligen att fansen tycker det, men inte journalister och insatta. Båda lagen kan kvalificera sig till VM men det krävs bra spel i båda matcherna. 

Tvekar man lite på Portugals kapacitet? Varför tror man inte mer på landslaget?

– För att Sverige har väldigt bra lag, de har en världsklasspelare precis som Portugal. Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic. Båda lagen har bra, rutinerade spelare, bakom stjärnorna. I två matcher kan allt hända.

Det är svårt att undvika giganternas kamp mellan Ronaldo och Zlatan. Neves tycker att Ronaldo är i bättre form än vår svenske stjärna – men han tror inte att det har någon betydelse i playoff-matcherna.

– Han är världens bäste spelare och han är nog lite bättre än Zlatan just nu. Men i två matcher har inte det någon betydelse för både Ronaldo och Ibrahimovic kan avgöra det här. Förra helgen såg vi att Ronaldo gjorde ett hattrick, två timmar senare svarade Zlatan med ett hattrick för Paris Saint-Germain. 

"Nani är inte i toppform"

Men Neves är även inne på andra portugisiska profiler.

Pepe och Moutinho är väldigt viktiga för det portugisiska landslaget. Nani också men han har inte varit bra i de senaste matcherna, han är så ojämn. Han är inte på sin toppnivå just nu och det är viktigt att han höjer sig till den nivån mot Sverige.

Pepe, som tillsammans med Ronaldo inte har deltagit på de två första träningarna med landslaget den här samlingen på grund av småskavanker, är en av lagets viktigaste spelare enligt Neves.

– Pepe är oerhört viktig för det portugisiska försvaret, han och Bruno Alves. Vi väntar fortfarande på besked om Fábio Coentrão kommer att kunna spela matchen eller inte på grund av skadan i den vänstra ankeln. Man kommer att vänta med honom fram till matchen. Men Pepe, Moutinho och Meireles är alla viktiga i det portugisiska landslaget. 

Pepe har en tendens att vara övertänd i matcher och dra på sig onödiga kort...

– Pepe är annorlunda i landslaget än i Real Madrid. I Real Madrid är rivaliteten med Barcelona så stor att han ibland tappar förståndet, men i landslaget har han inte samma problem. Han är väldigt viktig, när han inte spelar, är försvarsspelet i Portugal betydligt sämre. Han är en stöttepelare i landslaget med sin erfarenhet. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.