Pontus Wernbloom poserar med den nya landslagströjan.
1 av 4
Pontus Wernbloom poserar med den nya landslagströjan.
Martin Olsson.
2 av 4
Martin Olsson.
Alexander Kacaniklic.
3 av 4
Alexander Kacaniklic.
Johan Elmander.
4 av 4
Johan Elmander.

Den nya landslagströjan hyllas av modeexperten

Det är dags för en ny landslagströja. Under onsdagen släppte man den nya matchtröjan och den får bra betyg av Modettes modeexpert Amanda Malm. – Jag älskar att de kör på en retrodesign, säger hon.


Lättast någonsin

"Tröjan har den bästa teknologin från Adidas adizero och med en vikt på under 100 g är det den lättaste tröjan någonsin", skriver Adidas i ett pressmeddelande. 

Adidas presenterade under onsdagen herrlandslagets nya tröja för säsongen 2013/2014. Den är en del förändringar jämfört med förra säongens tröja då de bland annat har lagt till en rand på framsidan av tröjan.

Men Modettes modeexpert Amanda Malm gillar den nya tröjan. 

– Jag gillar den! Tycker att det är snyggt att de väljer rundad hals istället för v-ringad och de håller den ganska clean. De skulle kunnat skippat den röda randen dock. Bra också att de håller sig till en lite smalare och längre modell som sitter bättre på, precis som förra årets. Jag älskar att de kör på en retrodesign, lite sjuttiotalskänsla, det gillar vi! Nästa steg är att införa de sjukt korta små sjuttiotals shortsen till, haha, säger hon.

Inspirerad av 1994

Enligt Adidas ska tröjan återspegla stolthet för det egna laget.

"Den nya tröjan är inspirerad av den ikoniska landslagströjan som tog Sverige till ett VM-brons 1994. Designen återspeglar också den stolthet som både spelare och svenska fans känner inför det svenska landslaget", skriver Adidas i ett pressmeddelande.

Landslaget börjar att använda den nya tröjan redan på fredag när man möter Portugal i det avgörande VM-playoffspelet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!