Zlatan Ibrahimovic är den stora kungen i Sverige och är den som ska skjuta oss till VM.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic är den stora kungen i Sverige och är den som ska skjuta oss till VM. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Det mesta handlar om Zlatan mot Ronaldo.
2 av 4
Det mesta handlar om Zlatan mot Ronaldo. - Foto: Bildbyrån
Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan på måndagskvällen.
3 av 4
Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan på måndagskvällen. - Foto: Bildbyrån / NIKLAS LARSSON
Zlatan gjorde hattrick i den senaste ligamatchen och är i bra form.
4 av 4
Zlatan gjorde hattrick i den senaste ligamatchen och är i bra form. - Foto: Bildbyrån / Amandine Noel / Icon Sport

Zlatan i sitt livs form: "Har aldrig spelat bättre"

Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic höll under onsdagen en presskonferens innan avresan till Portugal. Han gav lugnande besked om sitt knä.– Det har känts bra sista dagarna, jag har tränat för fullt de sista dagarna, berättade han.


Under onsdagen var sista gången pressen fick träffa spelarna i Sverige innan avfärden till Portugal där ödeskvalet väntar i ett hett dubbelmöte på fredag. Lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens och han fick många frågor om hur det blir att möta Portugals mittbackar Bruno Alves och Pepe

– Det är två väldigt bra försvarare. Stora och aggressiva. De har haft fantastiska karriärer och det blir svårt. De håller en hög nivå och det är inte lätt. Samtidigt blir det en bra match, spännande. Det är det här vi spelar för, om allt var för lätt så skulle det inte vara kul att spela. Jag hoppas att jag kan göra bra ifrån mig.

"Det är kollektiven som är viktiga"

Zlatan fick förstås frågor om duellen mot Cristiano Ronaldo.

– Man ska ska inte bara fokusera på två spelare. Det är Sverige mot Portugal. Det är kollektiven som är viktiga. Om jag ska lyckas med det här så måste vi göra det bra. De är favoriter. Vi ska göra vårt bästa.

Zlatan känner inte Ronaldo

– Jag känner honom inte personligen. Jag har mött honom. Man hälsar, men jag tror att man lär känna en spelare personligt när man spelar med honom.

Om sitt sargade knä hade svensken lugnade besked att ge.

– Det har känts bra sista dagarna. Jag har tränat för fullt i dag och i går. Jag hoppas att det håller i sig.

Är du bäst i världen just nu? 

– Det känns bra. Jag tror att det viktigaste är vad jag tycker om mig själv. Jag känner att jag utvecklas hela tiden. Även om jag är 32 i dag så har jag aldrig spelat bättre. Jag hoppas att det kan fortsätta.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!