Fredrik Söderström med mängder av matcher i Portugal tror att Sverige får det tufft mot de i VM-playoffet.
1 av 4
Fredrik Söderström med mängder av matcher i Portugal tror att Sverige får det tufft mot de i VM-playoffet. - Foto: Privat
Det blev bara elva landskamper i blågult för Söderström.
2 av 4
Det blev bara elva landskamper i blågult för Söderström. - Foto: Bjšrn Tilly / Bildbyrån
Söderström tillsammans med Tommy Söderberg.
3 av 4
Söderström tillsammans med Tommy Söderberg. - Foto: SCANPIX
Han hade faktiskt José Mourinho som tränare en tid i Porto.
4 av 4
Han hade faktiskt José Mourinho som tränare en tid i Porto. - Foto: Privat

Förre Portugal-proffset: "Går de inte till VM blir det totalt kaos"

Under fredagskvällen står Sverige inför en utmaning som heter duga. Portugal väntar och kommer de upp till normal nivå så slår de ut oss menar förre Portugal-proffset Fredrik Söderström.– Portugal vinner hemma och få kryss borta, säger han till Nyheter24.


Om Fredrik Söderström:

Fredrik Söderström är en av de svenskar som haft en längst proffskarriärer utomlands i svensk fotbollshistoria, han lämnade IK Brage för Vitória Guimarães vid 23 års ålder. Drygt 13 år senare flyttade han hem till Hammarby och allsvenskan 2008. 

Ålder: 40 år.

Klubbar: Östansbo IF, IK Brage, Vitória Guimarães, Porto, Standard Liège (lån), Braga (lån), Estrela da Amadora (lån), Córdoba, Lanzarote, Hammarby IF.

Position: Central mittfältare.

Landskamper: 11.

Meriter: Portugisisk mästare, cupmästare och super cup-mästare samt en andraplats i svenska cupen. 

Gör nu: Arbetar som talangscout och mentor (bollplank) åt unga fotbollsspelare för agentfirman Wagnsson Sports & Entertainment.

Läs Nyheter24:s stora intervju med Fredrik Söderström här. 

Ingen har nog missat att väldigt mycket står på spel under fredagskvällen när Sverige möter Portugal i första playoffet av två till VM i Brasilien nästa år. Att få ett bra resultat direkt är väldigt viktigt. En som tror att Sverige får det tufft är Fredrik Söderström med över 300 matcher i den portugisiska ligan.

– Om Portugal kommer upp i den nivån som de kan så kommer de garanterat att gå vidare. Men de är inte alltid så bra som de borde och då är det 50-50 tycker jag, säger Fredrik Söderström till Nyheter24.

Många pratar om duellen mellan Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo, vem håller du högst?

– Ronaldo är bättre till det personliga planet med väldigt många mål och poäng, men Zlatan har vunnit fler ligatitlar i flera olika lag. Men jag tycker att Ronaldo ligger lite före ändå.

Att försvara sig mot världsstjärnor som just Ronaldo och Nani är svårt så det gäller att krympa ytorna menar Söderström.

– Man måste hålla tätt hemåt och sedan kväva ytorna för dem. Då blir det genast enklare att försvara sig mot dem och då är väldigt mycket vunnet.

"Förlorar Portugal blir det totalt kaos i landet"

Fotbollen må vara stor i Sverige men det är inte i närheten av det enorma intresset som finns i Portugal.

– Om Portugal inte går till VM så blir det totalt kaos i landet och börserna rasar och allting. Fotbollen är en religion där nere och det kommer att ta lång tid för landet att hämta sig om man inte går till VM, säger han och konstaterar:

– Förbundskaptenen Paulo Bento lär säkert få kicken om de missar mästerskapet.

Borde Erik Hamrén få vara kvar om Sverige missar VM?

– Egentligen inte då man inte uppnår målen som man har. Sverige är visserligen ett litet land, men det var inte godkänt att man åkte ur direkt från gruppspelet i EM förra sommaren.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!