Gunnar Hansson har gjort en träskulptur av Zlatan Ibrahimovic klackmål mot Italien i EM 2004.
1 av 4
Gunnar Hansson har gjort en träskulptur av Zlatan Ibrahimovic klackmål mot Italien i EM 2004. - Foto: Faksimil / Blocket / Facebook
Zlatan Ibrahimovic finns nu som trädocka.
2 av 4
Zlatan Ibrahimovic finns nu som trädocka. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan i måndags.
3 av 4
Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan i måndags. - Foto: Bildbyrån / NIKLAS LARSSON
Given i PSG.
4 av 4
Given i PSG. - Foto: Bildbyrån / Amandine Noel / Icon Sport

Köp din egen Zlatan Ibrahimovic för 100 000 kronor

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges lysande fotbollsstjärna. Nu finns han också som träskulptur då skulptören Gunnar Hansson kopierat hans klackmål från EM 2004.– Den var extremt svår att göra, säger Gunnar Hansson till Nyheter24.


Ingen har väl glömt Zlatan Ibrahimovics magiska klacksparksmål mot Italien i EM 2004? Om du nu mot förmodan har gjort det så kan du föreviga målet genom att köpa en träskulptur av målet. Gunnar Hansson som har gjort över 500 skulpturer har gjort den och det tog många år innan den blev färdig.

– Jag är väldigt fotbollsintresserad och idén föddes något år efter att han gjort målet. Den blev klar 2008 men officiell först 2011. Den var extremt svår att göra då man ju inte ha någon modell att göra efter, säger Gunnar Hansson till Nyheter24.

Nu har han lagt ut träskulpturen på annonssidan Blocket och han har redan fått många bud. Men varför han ska sälja den har han inget bra svar på.

– Jag har fått bud ifrån 10 kronor upp till 120 000, men jag vet inte riktigt hur seriösa folk är. Jag ska ha 100 000 kronor för att sälja den. Det går inte ens att mäta i hur många timmars arbete jag har lagt ner på den.

Han har mestadels gjort den med en yxa men han har fått ta hjälp av en motorsåg ibland.

– Man har ju ändrat en massa och sågat och hållt på så det har inte varit lätt. Men jag lever på det här så jag har haft tid till det, säger han.

Här kan du se Zlatans magiska klack igen:


/
/
/
Relaterat
Här är all statistik du behöver veta inför ödeskvalet mot Portugal
Snart är det äntligen dags. Sverige mot Portugal i ett ödeskval över två matcher. Vinnaren går till VM. Men hur ser förutsättningarna ut i de båda lagen? Det svaret ger Nyheter24 dig i en sammanställning av alla spelares matcher, mål, form och vilka som kan tänkas starta i de båda lagen.
Zlatan eller Ronaldo (?) – landslagsstjärnan spelar gärna med båda på Fifa
Trots att playoff-matcherna mellan Sverige och Portugal inte ens har påbörjats är kampen mellan Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo glödhet – även på tevespelet Fifa.
Förre Portugal-proffset: "Går de inte till VM blir det totalt kaos"
Under fredagskvällen står Sverige inför en utmaning som heter duga. Portugal väntar och kommer de upp till normal nivå så slår de ut oss menar förre Portugal-proffset Fredrik Söderström.– Portugal vinner hemma och få kryss borta, säger han till Nyheter24.
Zlatan i sitt livs form: "Har aldrig spelat bättre"
Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic höll under onsdagen en presskonferens innan avresan till Portugal. Han gav lugnande besked om sitt knä.– Det har känts bra sista dagarna, jag har tränat för fullt de sista dagarna, berättade han.
Senaste nytt

Debutanten sprang hem segern i Lidingöloppet

1 timme sedan

Viktig seger för Grant och Stark: "Otroligt"

2 timmar sedan
Maja Stark och Linn Grant har vunnit sin första Solheim Cup-match tillsammans. Och det var välbehövligt. USA leder fortfarande totalt, nu med 7–5.

Lista: Här säljs den dyraste ölen – i hela SHL

3 timmar sedan
En ny SHL-säsong har inletts. Tusentals supportrar flockas för att stötta sina lag varje vecka. Många är det också som under hockeymatcherna unnar sig en kall öl. Men frågan är var den dyraste ölen egentligen säljs?

Max Verstappen snabbast i kvalet

idag 11:46
Den senaste formel 1-tävlingen i Singapore blev en besvikelse för Red Bull-föraren Max Verstappen. Nu får han en chans till revansch i Japan. Under kvalet till söndagens tävling var han snabbast och tog därmed pole position.

Allsvenska ledarstaben 2023: Han tjänar mest i IFK Göteborg

idag 10:18
Nyheter24 har tittat närmare på hur lönelistan i allsvenska storklubben IFK Göteborgs ledarstab ser ut. Genom att se på sex personers årsinkomst har vi kunnat ta reda på vem som egentligen tjänar mest.

Wiktor Nilsson i målform när Djurgården vann

idag 08:40
Hemmalaget Djurgården tog hem de tre poängen efter seger mot Björklöven i Hockeyallsvenskan. 5-3 (1-0, 1-1, 3-2) slutade matchen på fredagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.