Gunnar Hansson har gjort en träskulptur av Zlatan Ibrahimovic klackmål mot Italien i EM 2004.
1 av 4
Gunnar Hansson har gjort en träskulptur av Zlatan Ibrahimovic klackmål mot Italien i EM 2004. - Foto: Faksimil / Blocket / Facebook
Zlatan Ibrahimovic finns nu som trädocka.
2 av 4
Zlatan Ibrahimovic finns nu som trädocka. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan i måndags.
3 av 4
Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan i måndags. - Foto: Bildbyrån / NIKLAS LARSSON
Given i PSG.
4 av 4
Given i PSG. - Foto: Bildbyrån / Amandine Noel / Icon Sport

Köp din egen Zlatan Ibrahimovic för 100 000 kronor

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges lysande fotbollsstjärna. Nu finns han också som träskulptur då skulptören Gunnar Hansson kopierat hans klackmål från EM 2004.– Den var extremt svår att göra, säger Gunnar Hansson till Nyheter24.


Ingen har väl glömt Zlatan Ibrahimovics magiska klacksparksmål mot Italien i EM 2004? Om du nu mot förmodan har gjort det så kan du föreviga målet genom att köpa en träskulptur av målet. Gunnar Hansson som har gjort över 500 skulpturer har gjort den och det tog många år innan den blev färdig.

– Jag är väldigt fotbollsintresserad och idén föddes något år efter att han gjort målet. Den blev klar 2008 men officiell först 2011. Den var extremt svår att göra då man ju inte ha någon modell att göra efter, säger Gunnar Hansson till Nyheter24.

Nu har han lagt ut träskulpturen på annonssidan Blocket och han har redan fått många bud. Men varför han ska sälja den har han inget bra svar på.

– Jag har fått bud ifrån 10 kronor upp till 120 000, men jag vet inte riktigt hur seriösa folk är. Jag ska ha 100 000 kronor för att sälja den. Det går inte ens att mäta i hur många timmars arbete jag har lagt ner på den.

Han har mestadels gjort den med en yxa men han har fått ta hjälp av en motorsåg ibland.

– Man har ju ändrat en massa och sågat och hållt på så det har inte varit lätt. Men jag lever på det här så jag har haft tid till det, säger han.

Här kan du se Zlatans magiska klack igen:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

2 timmar sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

2 timmar sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.