Hamrén: "Jag räknar med att det blir ett drama ända till slutet"

- 18/11/2013, 13:45
Erik Hamrén vet att det kommer att bli tufft mot Portugal.
1 av 4

Erik Hamrén vet att det kommer att bli tufft mot Portugal.

BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

Förbundskaptenen kommer dock inte att satsa på någon galen offensiv i matchen – trots att Sverige måste vinna.
2 av 4

Förbundskaptenen kommer dock inte att satsa på någon galen offensiv i matchen – trots att Sverige måste vinna.

© Bildbyrån / JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic behöver komma med mer i spelet för att Sverige ska ha någon chans att vända på steken.
3 av 4

Zlatan Ibrahimovic behöver komma med mer i spelet för att Sverige ska ha någon chans att vända på steken.

Bildbyrån / Joel Marklund

Frågan är vilka som startar på innermittfältet?
4 av 4

Frågan är vilka som startar på innermittfältet?

Bildbyrån / Niklas Larsson

Med 0–1 i baken måste Sverige vinna mot Portugal under tisdagen. Förbundskaptenen Erik Hamrén har ett svårt uppdrag framför sig:
– Jag tror att det blir en tuff match.

Förutsättningarna är klara inför den avgörande matchen mellan Sverige och Portugal. 1–0 till Sverige och en förlängning plus en eventuell straffsparksläggning avgör. Gör Portugal mål måste Sverige vinna matchen med två mål för att ta sig till VM i Brasilien. Inget drömscenario med andra ord men den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén tror på en jämn match.

– Jag tror att det blir en tuff match. Vi måste vara lika bra som vi var i Lissabon defensivt, men vi måste vara bättre offensivt än vi var i andra halvlek. Jag räknar med att det blir ett drama ända till slutet, jag hoppas självklart inte det, men jag tror det, säger han dagen innan avgörandet.

"Ska bli spännande"

Hamrén är lite osäker på hur motståndarna Portugals tränare Paulo Bento kommer att lägga upp sin taktik i matchen på Friends Arena.

– Det ska bli spännande att se hur Portugal kommer göra. Jag skulle inte bli förvånad om de spelar lite mer på omställningar. Det vet jag inte. De vill gärna spela sitt spel även på bortaplan. Vi är beredd på alla sätt de kan komma med och så får vi se.

Trots att Sverige har kniven mot strupen så kan ingen vänta sig någon tokoffensiv från landslaget.

"Vi är starka"

– Den som tror att det kommer bli en stor offensiv från oss, den tror fel. Då är man inte realistisk, om man tror att vi ska spela ut dem. Det handlar om att ha balans i det hela. Jag är övertygad om att vi måste jobba lika hårt defensivt som där nere. Det är enormt viktigt att vi har samma kvalitet. Missar man mot skickliga spelare så straffas man.

Hamrén försöker dessutom att pränta in i spelarnas huvuden att de har vänt på underlägen och har spelat avgörande matcher tidigare.

– Irland måste vi vinna mot, där låg vi under och vi gjorde segermålet när det var 30 minuter kvar. Österrike måste vi vinna för att ha en chans. Där ligger vi under tills det är 30 minuter kvar och sedan gör vi kvitteringen och avgör i slutet. Vi kan ta många sådana saker. I träningsmatchen mot England ligger vi under och vänder. Jag tar gärna ett tidigt mål, men vi ska inte stressa upp oss om vi ligger under i paus. Vi är starka. Står det 0–0 med tio minuter kvar så har vi fortfarande chansen. Jag tänker inte stressa upp mig om att vi måste ha ett tidigt mål.