Därför sjunger inte Zlatan nationalsången: "Aldrig klickat för mig"

I en ny reklamfilm gör Zlatan Ibrahimovic något han inte brukar göra – han sjunger nationalsången.– Den gamla var långtråkig. Den här går rätt in, säger Zlatan i en intervju med DI Weekend.


Zlatan i Volvos reklam

 Volvo har hittills släppt fem teasers inför reklamfilmen med Zlatan som släpps i morgon lördag (25/1).

I ett av klippen kan man bland annat se Zlatan fixa frisyren på sonen Vincent.

I morgon lördag är det premiär för Volvos nya reklamfilm.Reklamens huvudroll spelas av Zlatan Ibrahimovic. I filmen springer han på ettfjäll, jagar, badar i en vak, kör Volvo – och sjunger nationalsången. Något hanaldrig brukar göra under landskamper.

”Den här går rätt in”

– Näe… Jag har liksom… Vad ska man säga… Jag har valt attinte sjunga den. Det har aldrig klickat för mig. Jag är stolt över att varasvensk, absolut, jag är stolt över att vara lagkapten i landslaget. När jagkommer ut på planen vill jag ge allt. Ta landslaget så långt jag kan. Men när det gäller nationalsången så har det aldrigklickat för mig att sjunga den eller säga de här orden. Förrän nu, sägerZlatan och fortsätter att berätta om den "nya nationalsången", som är gjord av musikproducenten Max Martin.

– Den här nyanationalsången är precis vad vi behöver. Den gamla var långtråkig. Den här gårrätt in. På tiden att det kommer en ny. Och vem kan göra det om inte Max Martinoch Zlatan Ibrahimovic, säger Zlatan med ett brett leende till DI Weekend.

”Alla är välkomna i fotboll”

I intervjun, som finns i butik i dag fredag, passar Zlatanockså på att kommentera de uttalanden han gjorde om damfotboll i december. Densvenske fotbollsstjärnan skickar på reporterns uppmaning en hälsning till ungatjejer som spelar fotboll.

– Att dom ska fortsätta spela, fortsätta kämpa. Att jagaldrig menade att såra någon. Jag har alltid uppmuntrat yngre tjejer att spela.Jag har flera gånger spelat med tjejer. På presskonferenser har jag alltid sagtatt alla är välkomna i fotboll. Fotboll har en religion. Vem du än är, var duän kommer ifrån i världen, så är du välkommen in i fotbollen. 

Se klippen från reklamfilmen:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.