Muamer Tankovic togs ut till Sveriges trupp mot Turkiet, trots rykten om att han vill spela för Bosniens landslag.
1 av 4
Muamer Tankovic togs ut till Sveriges trupp mot Turkiet, trots rykten om att han vill spela för Bosniens landslag. - Foto: BILDBYRÅN / Petter Arvidson
Förbundskapten Erik Hamrén tog ut truppen till träningsmatchen under torsdagen.
2 av 4
Förbundskapten Erik Hamrén tog ut truppen till träningsmatchen under torsdagen. - Foto: BILDBYRŅN / MARCUS ERICSSON
Givetvis var Zlatan Ibrahimovic med. Zlatan gjorde succé med sina två mål Bayer Leverkusen i Champions League tidigare i veckan.
3 av 4
Givetvis var Zlatan Ibrahimovic med. Zlatan gjorde succé med sina två mål Bayer Leverkusen i Champions League tidigare i veckan. - Foto: Bildbyrån - COP 39 - SWEDEN ONLY / Uwe Speck
Matchen mot Turkiet är landslagets första, bortsett från januariturnén, sedan förlusterna mot Portugal i november.
4 av 4
Matchen mot Turkiet är landslagets första, bortsett från januariturnén, sedan förlusterna mot Portugal i november. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson

Tankovic väljer spel med svenska landslaget

Kim Källström saknas i landslagstruppen mot Turkiet i mars. Däremot finns Muamer Tankovic med i den trupp som presenterades på torsdagen.


Sverige möter Turkiet borta i en träningsmatch den 5 mars. På torsdagen tog förbundskapten Erik Hamrén ut truppen till "det riktiga landslagets" första match sedan playoff-förlusterna mot Portugal i VM-kvalet.

Värt att notera i truppen är att Muamer Tankovic är med för första gången, trots att det har gått rykten om att han kanske skulle välja spel för Bosniens landslag,

"Rent sportslig uttagning"

– Det är en rent sportslig uttagning. När jag var där fick jag veta att Bosnien tryckte på och var intresserade. Desto gladare blev jag i början av veckan när han ringde och berättade att han bestämt sig för Sverige. Han fick reda på morgonen att han blivit uttagen till A-landslaget, säger Erik Hamrén på presskonferensen.

Hamrén säger också att Kim Källström inte är uttagen eftersom att han ännu inte är i full träning med Arsenal efter sin ryggskada.

Målvakter:

Andreas Isaksson, Johan Dahlin och Karl-Johan Johnsson.

Försvarare:

Joel Ekstrand, Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Emil Krafth, Rasmus Bengtsson, Martin Olsson och Per Nilsson.

Mittfältare/forwards:

Marcus Berg, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Rasmus Elm, Johan Elmander, Oscar Hiljemark, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic, Muamer Tankovic, Erkan Zengin, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen och Sebastian Larsson.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.