7 anledningar till varför Erik Hamrén bör avgå

- 04/07/2014, 11:05 -
Den svenska förbundskaptenen har inte bara misslyckats på fotbollsplanen.
1 av 3

Den svenska förbundskaptenen har inte bara misslyckats på fotbollsplanen.

Bildbyrån

Bland annat har han kritiserats för sina insatser i svt:s VM-studio.
2 av 3

Bland annat har han kritiserats för sina insatser i svt:s VM-studio.

© Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Ja, det är mycket att tänka på nu, Hamrén.
3 av 3

Ja, det är mycket att tänka på nu, Hamrén.

BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

VM-festen har brakat loss i Brasilien och kallas tidernas mästerskap. Sverige, ledda av Erik Hamrén, lyckades emellertid inte nå dit. Men det finns fler skäl till att kritisera vår förbundskapten.

Nyheter24 listar därför sju – icke fotbollsrelaterade – anledningar till varför Erik Hamrén bör avgå.

1. Han tål inte kritik

När Erik Hamrén gjort något dumt – vilket han gör titt som tätt – och får kritik för det, verkar han aldrig vilja ta lärdom av sina misstag. I stället vänder han taggarna utåt, kröker lite på nacken, ser lite butter ut – och försvarar sig själv tills folk inte orkar lyssna längre. 


2. Han har ett obehagligt kroppsspråk. 

När Erik Hamrén vilt börjar gestikulera med händerna är det lätt att bli förvirrad. Det är osynkat, aggressivt och har sällan något att göra med vad han faktiskt säger. Ner med händerna i fickan, Erik. Du är förbundskapten! 


3. Han poserar med Sverigedemokrater. 

Under veckan fick Hamrén stor uppmärksamhet efter att glad i hågen ha poserat med SDU:are. Visst känns det sådär att se vår förbundskapten stå och mysa med främlingsfientligheten? 


4. Han hade kunnat posera med nazister. 

Efter bilden med Sverigedemokraterna fick Hamrén frågan om han även skulle kunna posera med nazister. "Det får jag ta från situation till situation", blev svaret.  


5. Han är oärlig. 

"Man är alltid sig själv närmast men på något sätt accepterar man och respekterar man att någon är rak och ärlig. Jag vet inte, det kändes lite... han var ganska ärlig men det var lite diffusa anledningar", sade mittfältslegendaren och tidigare landslagsspelaren Anders Svensson i en podcast.


6. Han är inkonsekvent. 

Efter Luis Suarez bitskandal talade Hamrén engagerat om att man som tränare måste "stå upp för sina värderingar" och implicerade att uruguayaren inte borde få mer speltid av sin tränare. Ett par månader tidigare hade Hamrén plockat ut den dömde kvinnomisshandlaren Alexander Gerndt i landslaget. 


7. Han är väldigt inkonsekvent.

Miiko Albornoz är dömd för att ha utnyttjat barn sexuellt. Men det är ingeting som verkar gå emot Erik Hamréns värderingar nämnvärt – han ville nämligen plocka ut Albornoz till landslaget.