Zlatan på bänken. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Han fick pris innan matchen för sin 100:e landskamp.
Han fick pris innan matchen för sin 100:e landskamp. - Foto: Bildbyrån
Stort jubel på läktarna. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
5 av 24
Den svenska startelvan. - Foto: BILDBYRÅN / NIKLAS LARSSON
Redan i den 10:e minuten tog Ryssland ledningen genom Aleksandr Kokorin.
6 av 24
Redan i den 10:e minuten tog Ryssland ledningen genom Aleksandr Kokorin. - Foto: BILDBYRÅN / JOHANNA LUNDBERG
Men strax därefter fick Sverige straff.
7 av 24
Men strax därefter fick Sverige straff. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Jimmy Durmaz blev neddragen i straffområdet.
Bitter Larsson efter missen. - Foto: BILDBYRÅN / ANDREAS L ERIKSSON
Då såg det tungt ut för det svenska laget som hade svårt att etablera spel.
15 av 24
Då såg det tungt ut för det svenska laget som hade svårt att etablera spel. - Foto: BILDBYRÅN / NIKLAS LARSSON
20 av 24
Förrän han satte kvitteringen tidigt i den andra halvleken efter ett fint förarbete av Durmaz. - Foto: BILDBYRÅN / JOHANNA LUNDBERG
Glad Toivonen.
21 av 24
Glad Toivonen. - Foto: BILDBYRÅN / JOHANNA LUNDBERG
Så där ja.
22 av 24
Så där ja. - Foto: Claudio Bresciani
Nabil Bahoui var tvungen att byta med skada i den andra halvleken.
23 av 24
Nabil Bahoui var tvungen att byta med skada i den andra halvleken. - Foto: Claudio Bresciani
Men det var nog många som saknade rekordmannen.
24 av 24
Men det var nog många som saknade rekordmannen. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Zaknad när Sverige tappade poäng

Det var darrigt, svettigt och nervöst. Sverige tog en poäng i det viktiga EM-kvalet mot Ryssland – men ville vi inte ha en seger?

Sverige–Ryssland 1–1 (0–1)

Målen: 0–1 (10) Aleksandr Kokorin, 1–1 (49) Ola Toivonen.

SOLNA. Sverige fick det, precis som väntat, tufft mot Fabio Capellos lagmaskin Ryssland. Matchen började i ett rasande tempo där chanserna böljande fram men det var Ryssland som tog ledningen redan i den 10:e minuten.

Aleksandr Kokorin tog emot bollen utanför straffområdet, fick lite för mycket tid på sig och prickade lugnt in 1–0 vid stolpen bakom Andreas Isaksson.

Larsson missade straff

Men bara minuter efteråt fick Sverige chansen att kvittera. Jimmy Durmaz, Sveriges bäste spelare på planen, löpte in i ryskt straffområde och blev neddragen. Men Sebastian Larsson missade guldläget från elva meter. Det tog lite luften ur landslaget.

Toivonen gav Sverige poäng

Det var inte förrän Ola Toivonen vid kvitteringen i början av den andra halvleken, framspelad av Durmaz, som Sverige skakade fram en riktig målchans.

1–1 blev också rättvist slutresultatet

/
/
/
/
EM
Vilket resultat hade varit mest rättvist?

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"