Zlatan har tagit bladet från munnen angående SD:s politik.
1 av 5
Zlatan har tagit bladet från munnen angående SD:s politik. - Foto: Bildbyrån/Sverigedemokraterna
Zlatan var märkbart rörd när han höll sitt tal på måndagens fotbollsgala.
2 av 5
Zlatan var märkbart rörd när han höll sitt tal på måndagens fotbollsgala. - Foto: © Bildbyrån / Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Han vann sin nionde guldboll.
3 av 5
Han vann sin nionde guldboll. - Foto: © Bildbyrån / Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Här med sin fru Helena Seger.
4 av 5
Här med sin fru Helena Seger. - Foto: © Bildbyrån / Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Zlatan har varit skadad en längre tid. Han gjorde comeback i söndags.
5 av 5
Zlatan har varit skadad en längre tid. Han gjorde comeback i söndags. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / ICON SPORT

Zlatan om SD:s framgångar: Det är okunskap

Nu har Zlatan för första gången uttalat sig politiskt. Om Sverigedemokraterna.


Zlatan Ibrahimovic har alltid valt att undvika frågor som rör politiken. Nu har han tagit bladet från munnen för första gången. I en intervju med Aftonbladet ger Zlatan sin syn på Sverigedemokraternas framgång i höstens val. 

– Jag tror att det är okunskap. Det är folk som röstar i nuläget och som jag tror är helt okunniga. För om man sätter sig in i saker lite mer och ser hela bilden, då förstår man mer vad man röstar på. Så jag tror att det är en okunnighet, säger han till tidningen.


Bildkälla: Bildbyrån

Kritik för synen på kvinnor

Tidigare har Zlatan fått kritik för att ha en dålig kvinnosyn. Bland annat i en krönika på Nyheter24

Kontentan där är att han brister i respekt mot kvinnor. Det är inget som Zlatan själv håller med om. 

– Det är absolut inte så. Jag växte upp med farsan, så då blev det naturligt att visa det. Men i dokumentären finns också en kvinnlig professor och en programledare. Och jag har samma respekt för kvinnor. Morsan, systrarna och jag lever med en kvinna. Så det där stämmer inte alls. Det är inte stenåldern, utan år 2014, säger han. 

Bildkälla: Bildbyrån

Höll känslosamt tal om sin bror

På måndagen vann Zlatan sin nionde guldboll. När han skulle ta emot priset höll han ett känslosamt tal där han bland annat uttryckte sin sorg över sin äldre bror Sapkos bortgång tidigare i år. 

Broderns död har tagit hårt på Zlatan. Det har fått honom att omvärdera vad som är viktigt i livet. 

– När man ser sådant hända, som när det hände min bror och med Klas Ingesson och Pontus Segerström, när det händer… Då försvinner allt med fotbollen, man tänker inte på det längre. Då vill jag bara vara med de närmaste. Barnen, familjen. Den egna familj jag själv skapat och byggt upp. Och familjen med morsan, farsan, systrarna, lillebrorsan. Allt det där blir mycket viktigare, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
Håller du med Zlatan om SD?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Frida Karlsson missar Gällivaretävlingarna

Efter tunga starten – Sverige långt efter Norge

2 timmar sedan
Herrarnas skidskyttestafett blev en halvtung svensk historia.

Skadades i stenattack – nu får guldhjälten sparken

3 timmar sedan
Lyon ligger sist i franska ligan. Nu väljer storklubben att agera – och sparkar huvudtränaren Fabio Grosso. Det uppger klubben på sin webbplats.

Profilen känner med ryska stjärnan: "Oskyldig"

3 timmar sedan
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.

Succétränaren om ryktena: "Kan hantera det"

idag 14:32
När han tog över låg Bayer Leverkusen näst sist i tabellen. Ett år senare leder klubben Bundesliga – vilket har gjort Xabi Alonso till ett av de hetaste tränarnamnen i Europa. Vi var optimistiska, men kanske inte så här optimistiska, säger han om succén.

Kan lämna Bajen efter guldsuccén: "Bra alternativ"

idag 13:02
Efter gulddubbeln med Hammarby kan det vara dags för Madelen Janogy att pröva vingarna utomlands igen. Anfallsstjärnan har flera anbud på bordet. Vi går igenom alla olika alternativ, säger 28-åringen inför landslagets ödesmatch i Nations League.