Fräscht!
1 av 5
Fräscht! - Foto: Skärmdump Ekstrabladet / Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger på Fotbollsgalan.
2 av 5
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger på Fotbollsgalan. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Nicklas Bendtner
3 av 5
Nicklas Bendtner - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Olof Lundh tyckte artikeln var skamlig.
4 av 5
Olof Lundh tyckte artikeln var skamlig. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Jublande svenska fans
5 av 5
Jublande svenska fans - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Dansk tidning med ofräsch psykning

I morgon avgörs den första matchen i playoff-rysaren mellan Sverige och Danmark. Psykningar har haglat mellan lägren men nu har danska tidningen Ekstrabladet gått över gränsen med en riktigt ofräsch artikel.


Sverige tog chansen och pikade Danmark både en och två gånger under Fotbollsgalan som sändes tidigare i veckan. Repliken lät inte vänta, redan dagar senare svarade danska Kanal 5 med en reklam där en liten flicka klipper sönder en Pippi-docka.

Nu tar danska Ekstrabladet steget längre för att lyfta det egna laget inför morgondagens viktiga match. I en artikel jämför tidningen fruar och flickvänner till svenska och danska spelare. Bland annat skriver Ekstrabladet så här i jämförelsen av Zlatan Ibrahimovic och Nicklas Bendtners respektive, Helena Seger och Julie Zangenberg:

"Zlatan är möjligen bättre än Bendtner på planen, men skådespelaren Julie Zangenberg är en bättre skalp än svenskens".

Bildkälla

Fotbollskanalens Olof Lundh yttrade under fredagen sitt missnöje mot artikeln:

- Det är skamligt och jag gillar det inte, säger Olof Lundh i Fotbollskanalen On Tour.

Tidningen avslutar med att slå fast att Danmark vinner fru- och flickvänskampen mot Sverige. En psykning som känns allt annat än fräsch 2015. Nu blir det extra skönt att under morgondagen se Sverige vinna där det faktiskt gäller.

Bildkälla: Bildbyrån

/
/
/
/
Vinner Sverige mot Danmark?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

igår 23:00

Duplantis vinner även när det går emot

igår 22:52
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.