Zlatan deppar efter en miss. - Foto: Bildbyrån
Sverige firar Zlatans 1–0-mål. - Foto: Bildbyrån
Zlatan i en nickduell. - Foto: Bildbyrån
7 av 7
Zlatan firar sitt andra mål. - Foto: Bildbyrån

Sverige är klara för EM – Zlatan visade vägen

YES! Sverige är klara för EM i Frankrike.

Det danska laget startade i rasande fart och lyckades nästan ta ledningen i den 8:e minuten på hörna, men Kim Källström lyckades styra upp bollen i ribban och ut.

Men på en snygg hörnvariant i den 20 minuten gav Zlatan Ibrahimovic Sverige ledningen och sköt Sverige lite närmare EM nästa sommar.

Målet gav Sverige mer energi och de jobbade in sig i matchen ordentligt efter det.

I den 75 minuten gjorde Zlatan det igen. Med en fantastisk frispark utökade han till 2–0, otagbart för den danske målvakten.

Danskarna reducerade bara några minuter senare och kvitterade även i minut 90, men med Sveriges 2–1 från hemmamatchen var danskarna aldrig riktigt nära att vända på matchen.

Sverige gick där med vidare med totalt 4–3, där Zlatan gjorde tre och Emil Forsberg ett av målen.

Bildkälla: Bildbyrån

Sveriges startelva: Andreas Isaksson; Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Pierre Bengtsson; Sebastian Larsson, Kim Källström, Oscar Lewicki, Emil Forsberg; Marcus Berg, Zlatan Ibrahimovic.

EM nästa sommar spelas mellan den 10 juni och 10 juli. Se till att ta ledigt i tid!

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.