EM-truppen är presenterad. Kika i artikel för att få reda på vilka spelare som ska försöka ge de svenska fansen en sommar att minnas!
1 av 4
EM-truppen är presenterad. Kika i artikel för att få reda på vilka spelare som ska försöka ge de svenska fansen en sommar att minnas! - Foto: Bildbyrån
Oscar Wendt får vi inte se i landslagströjan i sommar.
2 av 4
Oscar Wendt får vi inte se i landslagströjan i sommar. - Foto: Bildbyrån
AIK-fansen är nog glada!
3 av 4
AIK-fansen är nog glada! - Foto: Bildbyrån
Emir tog en plats.
4 av 4
Emir tog en plats. - Foto: Bildbyrån

Här är den svenska EM-truppen – backstjärnan petad

EM-truppen är presenterad av Erik Hamrén. Bundesliga-stjärnan lyckades inte slå sig in i truppen.


Sveriges EM-trupp är presenterad. Erik Hamrén bjöd på några skrällar av den mindre skalan när EM-truppen presenterades.

– Som alltid inför en landslagssamling så är 17-18 namn givna. Sen är det ytterligare några namn som ska till som det är funderingar kring. Truppen blev kvar i söndagskväll men sen på måndagen hände det en del saker så det blev ytterligare funderingar. I morse tog jag beslutet, säger Erik Hamrén till SVT.

Tidigt under trupputtagningen fick Hamrén frågan om varför Oscar Wendt inte var uttagen.

- Jag tar dom jag anser vara bäst. Har full respekt att andra har andra åsikter än mig, och så är fotbollen. Man tycker olika. Det här är spelarna för mig som går före.

Följdfrågan var given, vad saknas då hos Bundesliga-stjärnan.

– Vill inte gå in så, jag bedömer som helheten hur jag vill ha den här truppen och bedömer utifrån alla synpunkter, säger Hamrén till SVT.

Här är truppen.

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen och Patrik Carlgren.

Backarna: Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Erik Johansson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf och Martin Olsson.

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Oscar Hiljemark, Kim Källström, Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin och Oscar Lewicki.

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic och Emir Kujovic.

EM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Går vi vidare från gruppspelet med den här truppen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.