Yaya Touré vill lämna Manchester City i sommar.
1 av 4
Yaya Touré vill lämna Manchester City i sommar. - Foto: BildbyrŒån/Carl Recine
Han ska vara upprörd över att ingen i klubben uppmärksammade hans födelsedag.
2 av 4
Han ska vara upprörd över att ingen i klubben uppmärksammade hans födelsedag. - Foto: BildbyråŒn/Carl Recine
Han gjorde 20 mål under den gångna Premier League-säsongen.
3 av 4
Han gjorde 20 mål under den gångna Premier League-säsongen. - Foto: Bildbyrån/Carl Recine
Manchester City och Yaya Touré vann årets Premier League.
4 av 4
Manchester City och Yaya Touré vann årets Premier League. - Foto: TT/AP

Stjärnan ilsken för missat firande – fast han blev firad

UPPDATERAD. Yaya Tourés agent påstod att stjärnan ville lämna Manchester City då klubben glömde bort hans födelsedag. Men en film visar att han blev gratulerad med både tårta och sång – men det verkar inte ha räckt för ivorianen.


Tourés VM

Yaya Touré kommer spela fotbolls-VM för Elfenbenskusten. Landet spelar i grupp C mot Colombia, Grekland och Japan.

Yaya Touré överväger att lämna Manchester City, säger hans agent Dimitry Seluk i en intervju som The Guardian har tagit del av. Enligt Seluk känner sig Touré inte respekterad i klubben och ska bland annat ha reagerat när ingen uppmärksammade hans födelsedag.

Touré fyller år den 13 maj, samma dag som laget firade sin Premier League-titel i Abu Dhabi. Under titelfirandet ska ingen ha kommit ihåg att gratulera honom på födelsedagen.

"Ingen shejk kan köpa en relation"

– De vet inte att pengar inte kan köpa relationer. Ingen shejk kan köpa en relation. Det här handlar inte om pengar eller ett nytt kontrakt, det handlar om mänskliga relationer och City har visat att de inte respekterar honom, säger Seluk enligt The Guardian och fortsätter:

– Det som hände på hans födelsedag betyder att klubben inte bryr sig om honom. De kan säga vad de vill. "Åh, vi tycker om honom, men vi glömde".

The Guardian påpekar dock att Seluk brukar säga att Touré inte vill vara kvar i klubben vid den här tiden på året. För två år sedan sa han att Touré ville lämna klubben och för ett år sedan påstod han att Touré kände sig felbehandlad och även då ville byta klubb. Strax därefter förlängde han sitt kontrakt med Manchester City med fyra år.

"Har verkligen sårat honom"

Nu ska det dock vara allvar igen och den glömda födelsedagen har lämnat djupa spår. Seluk säger till och med att Touré skulle kunna tänka sig att spela i FC Barcelona för mindre pengar än han får nu.

– Yaya är så upprörd att han funderar på att lämna City. Det är flera saker som har inträffat som har fått honom att känna sig väldigt upprörd. Han måste koncentrera sig på VM nu, men City har behandlat honom respektlöst och har verkligen sårat honom, säger Seluk enligt The Guardian.

Uppdatering:

Nu visar det sig dock att klubben visst uppmärksammade hans födelsedag. I ett klipp som Manchester Citys egna Youtube-kanal publicerade på Tourés födelsedag ser man hur han serveras en tårta med klubbmärket på av flygvärdinnorna på ett flygplan. Dessutom är det flera som sjunger för honom.

Gratulationerna börjar vid 2.27 in i klippet:


Kanske var det en för liten och halvhjärtad gratulation från klubben, enligt Yaya Touré? För han är nämligen oerhört bitter på City för deras agerande – vilket märks genom hans tweets. 

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.