FC Barcelona får värvningsförbud.
1 av 4
FC Barcelona får värvningsförbud. - Foto: Bildbyrån
Barcelona spelade 1–1 mot Atlético Madrid i Champions Leagues kvartsfinal under tisdagen.
2 av 4
Barcelona spelade 1–1 mot Atlético Madrid i Champions Leagues kvartsfinal under tisdagen. - Foto: Bildbyrån/Victor Salgado
Även sommarens värvning av Neymar har väckt en del frågetecken.
3 av 4
Även sommarens värvning av Neymar har väckt en del frågetecken. - Foto: BildbyrŒån/Mikel Trigueros
Lionel Messi är klubbens största stjärna.
4 av 4
Lionel Messi är klubbens största stjärna. - Foto: Bildbyrån/Miquel Llop

Barcelona förbjuds att värva spelare – straffas hårt efter regelbrott

FC Barcelona och spanska fotbollförbundet straffas hårt av Fifa efter att ha brutit mot reglerna gällande värvningar av minderåriga spelare.


Fifa ger FC Barcelona ett värvningsförbud fram till sommaren 2015. Anledningen är att klubben har brutit mot reglerna om att värva spelare under 18 år, skriver Fifa på sin hemsida.

Förbudet innebär att de varken får köpa eller sälja spelare fram till det aktuella transferfönstret och de får också böta cirka 3,2 miljoner kronor.

Även det spanska fotbollförbundet ska böta drygt 3,6 miljoner kronor och har blivit tillsagda att reglera sitt regelverk och existerande system rörande internationella transfers av minderåriga fotbollsspelare inom ett år.

Tio fall av regelbrott

Fifa baserar beslutet på utredningar som har gjorts gällande flera spelare som har deltagit i tävlingar för klubben mellan 2009 och 2013. Utredningarna visar att Barcelona har brutit mot reglerna vid tio internationella spelarövergångar av underåriga spelare.

Klubbar får värva spelare under 18 år, men måste då ha fått särskild tillåtelse för det.

Fifa skriver att "disciplinkommittén har noterat att unga fotbollsspelare är sårbara för utnyttjande och övergrepp i ett främmande land utan rätt kontroller. Detta gör att skyddet av minderåriga fotbollsspelare från högsta instanser, särskilt Fifa, är extra viktigt".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!