Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Götzes drömlön: 100 miljoner kronor per år

- 24/04/2013, 12:12
Götze dubblar sin lön i Bayern München.
1 av 3

Götze dubblar sin lön i Bayern München.

© BildbyrŒn

När han kommer till Bayern kommer han att tjäna runt 100 miljoner kronor per år.
2 av 3

När han kommer till Bayern kommer han att tjäna runt 100 miljoner kronor per år.

© Bildbyrån - COP 39 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN

Vad tycker Jürgen Klopp om att tappa sin kanske mest talangfulle spelare i hela truppen?
3 av 3

Vad tycker Jürgen Klopp om att tappa sin kanske mest talangfulle spelare i hela truppen?

© Bildbyrån - COP 39 - SWEDEN ONLY / UweSpeck

Det blev nyligen klart att Borussia Dortmunds Mario Götze lämnar klubben för ärkerivalerna Bayern Munchen i sommar. Nu har även hans lön kommit till känna.

Mario Götze har gjort stor succé i sitt Borussia Dortmund, som i kväll möter Real Madrid i den första av två semifinaler i Champions League. 

Lagom till giganternas kamp blev det klart att Götze lämnar sitt Dortmund för lagets stora rival – Bayern Munchen. Det Bayern som igår krossade Barcelona med 4–0

Detta har skapat stor uppståndelse, främst för att Götze tidigare sagt att han önskar att vara kvar i Dortmund. Men nu utnyttjar alltså han och hans agent den klausul som skrevs in i avtalet med Dortmund. 

"Extremt besvikna"

Detta innebär att Götze till sommaren kommer att lämna – för cirka 320 miljoner kronor. 

"Mario Götze och hans agent Volker Struth meddelade för några dagar sedan att han använder klausulen för att lämna för Bayern München den 1 juli 2013", skriver Borussia Dortmund på sin hemsida.

– Vi är naturligtvis extremt besvikna, men vill betona att både Mario och hans agent har agerat helt enligt kontraktet, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke enligt sportbladet

Klubben oroliga för reaktioner

Enligt Dortmunds lokaltidning Ruhr Nachtrichten kommer Götze att tjäna smått ofattbara 100 miljoner kronor om året. Detta är dock ändå mer än det dubbla av vad han tjänade i Dortmund, där lönen låg på 40 miljoner kronor om året. 

20-åringen kommer förmodligen att starta i kvällens match mot Real Madrid, reaktionerna från läktarna kan bli kraftiga. På klubbens hemsida kan man läsa att de uppmanar till stöd: "Vi vill att ni stödjer honom lika villkorslöst som vilken Dortmund-spelare som helst". Om Dortmunds supportrar på "den gula väggen" följer klubbens råd återstår att se.