Söndag 25 Jul
Stockholm

Finland vann nordisk kamp

Avgjorde snabbt in i matchen mot Norge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Finland hade lärt sig läxan. Efter en period hade laget avgjort den nordiska kampen mot Norge i ishockey-VM och vann till slut med 5-0 (3-0, 1-0, 1-0).

I fjol hade Finland alla möjliga problem innan man till slut lyckades vinna efter förlängning mot Norge i VM i Kanada. Den turneringen blev en stor framgång för norrmännen som tog sig till kvartsfinal och slutade på åttonde plats - den bästa placeringen sedan 1990.

Norge, som också kvalat in till nästa års OS, hade dock inte mycket att sätta emot Finland den här gången i mötet i den nordiska gruppen där också Danmark ingår. Fjärde lag är Tjeckien.

Finland gick på knock i första perioden och gjorde 3-0. Förutom målen hade laget två stolpskott och vann skotten med förkrossande 19-6.

Samtliga tre mål kom i numerärt överläge. Två av dem genom den NHL/KHL-blandade kedjan med 1-0-skytten Antti Miettinen, Minnesota, Niko Kapanen från Ak Bars Kazan som sköt 3-0 och Torontos Niklas Hagman.

Timråduon Mika Pyörälä och Mikko Lehtonen svarade för var sitt mål.

Finland har sju NHL-spelare i truppen och hade hoppats på ytterligare förstärkning från stjärnan Saku Koivu. Men sent i fredags kväll lämnade Montrealkaptenen beskedet att han inte klarat läkarundersökningen och var tvungen att tacka nej på grund av en magskada.

Norge, med åtta elitseriespelare i laget, spelade upp sig efter den olyckliga inledningen men lyckades inte få hål på finländske målvakten Pekka Rinne. Närmast väntar Tjeckien på måndag och avslutningen blir mot Danmark på onsdag. Den sista matchen kan bli helt avgörande för vilket av lagen som går vidare till mellangruppspelet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela