Debutant ledde Kanada till seger

Steve Stamkos blev tvåmålsskytt i sitt första VM.

Kanada fick en drömöppning i ishockey-VM i Schweiz - seger mot Vitryssland med 6-1.

Dany Heatley gjorde två mål och en assist och Steve Stamkos blev tvåmålsskytt i sitt första VM.

Debutantens första mål kom redan efter dryga minuten när han med fart åkte mot mål och fick en perfekt passning från Martin St Louis. Vid det andra var Stamkos åter igen omarkerad och kunde enkelt lägga pucken i mål.

Efter 19-årige Stamkos två öppningsmål ledde Kanada med 2-0 i den första perioden mot Vitryssland. Efter en mållös period två exploderade fjolårets silvermedaljör i tredje perioden.

På tio minuter hade kanadensarna gjort fyra mål. Som mest ledde laget med 5-0, innan Michail Grabovski reducerade för Vitryssland.