Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frölundas Fredrik Pettersson ny bloggare

Sport | 26/08/2009 22:11

"Jag vill ge fansen en inblick"

Sommaren 1987 (närmare bestämt den 10 juni) föddes Fredrik Pettersson.

Han är uppvuxen i Göteborg och är nu 22 år senare en av svensk hockeys mest spännande forwardsnamn. Fredrik har varit Frölunda troget sedan han startade med ishockeyn – förutom en utflykt till Canada och Western Hockey League i Calgary Hitmen, 2005-2007.

Attityd, intensivitet och vinnarinstinkt är Frölundastjärnans främsta redskap.

Han har även, under de två senaste säsongerna, huserat i Tre Kronor.

Häromdagen blev han uttagen till höstens första landslagsturnering som bland annat spelas i Tjeckien.

Pettersson, är även han, ny bloggare här på Nyheter24.

Han menar att han är minst lika laddad för bloggandet som att fixa SM-guldet till Göteborg och Frölunda.

–Det här en schysst grej att testa på. Jag är helt grön när det gäller att blogga. Jag var lite tveksam först men den största anledningen till att jag tackade ja var att jag vill ge fansen en inblick. Och att jag hörde att fansen ville se mig blogga. Jag vill helt enkelt föra fansen närmare oss i Frölunda, hur vi har det, vad vi gör.

Vad kommer läsarna och tittarna få ta del av?

– Det blir mycket bilder och mindre text. Fansen stöttar oss alltid oavsett hur det går och nu ska de få se en del kul inifrån laget så de förstår hur livet för oss kan se ut.

Kommer du avslöja smaskiga detaljer om dina lagkamrater också?

– Haha, det vet man aldrig. De får passa sig.

På fredag inleds finalspelet för er i Nordic Trophy mot Djurgården. Hur går det?

– Jag hoppas så klart att vi vinner. Men det blir nog hårt. De har spelat bra på försäsongen och det ska bara bli fantastiskt kul.

Frölunda har rustat upp för guld inför årets säsong. Många namnkunniga värvningar som Joel Lundqvist och Per-Johan Axelsson, hur är pressen i år i jämförelse med förra året?

– Jag vet inte om det är någon skillnad. Här finns alltid pressen. Men visst, det gäller att vi får ihop helheten med tanke på att det är så pass mycket nytt folk.

Hur ser din kedjeformation ut?

– Just nu har jag lirat en del med Riku Hahl och "Pebben" (Per-Johan Axelsson).

Och hur fungerar det? Bra misstänker jag?

– Hehe jo. "Pebben" är otroligt duktig. Du märker att han spelat massvis av år i NHL. Han kan göra saker i så grymt hög fart. Plus att han är så allround. Riktigt bra offensivt och sjukt bra defensivt.

Din personliga målsättning för säsongen?

– Att ta ett steg till. Att ta större ansvar. Att hitta en högre lägstanivå i matcher där det kanske går lite tyngre för laget. Sen skulle jag vilja göra mer mål. Flest mål vinner ju ishockeymatcher.

Kommentar till en ny landslagschans?

– En stor ära. Sen hoppas jag att jag kan prestera bättre den här gången. Jag kom inte riktigt upp i nivå senast jag spelade med Tre Kronor i våras.

Tack för snacket och lycka till med bloggen!

– Tack, det blir sjukt kul.

Läs Fredrik Petterssons blogg här.

Skrivet av: