Fredag 25 Jun
Stockholm

Ryske VM-stjärnan kräver flytt

Saprykin kastar in handduken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Oleg Saprykin kommer inte att spela kvar i svensklaget Dynamo Moskva. Den dubble världsmästaren har floppat hårt i klubben efter flytten från CSKA Moskva i somras och har bara gjort fem mål och två assist på 24 matcher.

- Innan morgonträningen kontaktade Saprykin mig och bad om att få flytta till ny klubb. Han kommer därmed inte spela mer för oss, allt är på hans initiativ. Var han kommer spela vet jag inte, säger coachen Andrej Chomutov till Dynamos hemsida.

28-åringen, som gjorde sju poäng i VM ifjol, vände hem från NHL 2007 och gjorde 84 poäng på två säsonger för CSKA Moskva som han valde att vägra en fortsättning i sedan Sergej Nemtjinov tog över som tränare i somras.

I landslaget har han haft Slava Bykovs fulla förtroende under hösten trots det tröga spelet i Dynamo och han har dessutom levererat bra med två mål i såväl Czech Hockey Games som Karjala Tournament.

Senare på lördagen blev det klart att Saprykin flyttar från ett stjärngäng till ett annat och väljer att fortsätta karriären i Sankt Petersburg, som i sin tur skickar anfallaren Igor Makarov till Dynamo Moskva i utbyte.

22-årige Makarov spelade för Ryssland i Czech Hockey Games.

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela