1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Flyers sparkar tränaren

Stanley Cup-mästare tar över.


Philadelphia Flyers ojämna säsongsupptakt kostar John Stevens jobbet. På fredagen sparkades 43-åringen. Han ersätts av den tidigare Carolina Hurricanes-coachen Peter Laviolette, som har jobbat som expertkommentator i tv det senaste året.

Philadelphia Flyers hårdsatsade inför säsongen och värvade bland annat stjärnbacken Chris Pronger från Anaheim Ducks i somras. Trots ett namnkunnigt lag och en fantastisk bredd på både back- och forwardssidan har laget inte fått spelet att stämma fullt ut på isen. 0-3-förlusten mot Vancouver Canucks natten mot fredag var laget sjätte nederlag på de sju senaste matcherna - och andra matchen i följd som laget blev nollat. Just nu ligger Flyers på tionde plats i Eastern Conference.

John Stevens tog över Philadelphia Flyers efter Ken Hitchcock säsongen 2006/07. Han har lett laget till slutspel de två senaste säsongerna. Han har ett förflutet som spelare i Flyers och framför allt det tidigare farmarlaget Philadelphia Phantoms, som han även coachade mellan 1998 och 2006.

Peter Laviolette har coachat New York Islanders och Carolina Hurricanes. Han förde Hurricanes till Stanley Cup-seger 2006 och ledde laget fram till förra säsongen då han sparkades av klubben efter en trög start. Den snart 45-årige amerikanen debuterar bakom Flyers spelarbänk i lördagens möte med Washington Capitals.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!