Torsdag 6 Okt
Stockholm

Nattens semifinaler

Tufft motsånd väntar i kväll.
Tufft motsånd väntar i kväll. Foto: Bildbyrån

Kanada ställs mot skrällande Schweiz och Sverige möter skräckmotståndaren, USA. I natt är det dags för semifinalerna i Junior-VM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I natt smäller det.

Våra småkronor möter USA, men vi börjar med den andra matchen, som startar redan klockan 23:00 - svensk tid. Storfavoriten Kanada ställs mot turneringens enorma skräll - Schewiz.

Kan det sluta mer än på ett sätt?
 - Det är Kanada, Sverige och USA som har varit i en klass för sig i den här turneringen, samtidigt som Finland, Ryssland och Tjeckien har underpresterat. Schweiz kommer inte att ha någonting att säga till om, sa Wikegård när jag ringde upp honom alldeles nyss för lite kommentarer.

Kanada kommer att spela final i J-VM, det är även jag övertygad om.

Frågan är bara vilket lag de kommer att få möta. Sverige har inte besegrat USA på 14 år i juniorsammanhang. Men enligt Wikegård så betyder detta ingenting speciellt.
 - Nej, det är nog helt ovesentligt. Det är ingen av de här spelarna som har varit med under så lång tid, säger han.

Men det finns en sak som Sverige måste se upp med menar Niklas - USA:s forechecking.
 - De svenska spelarna som lirar hemma i Sverige är inte alls vana vid det höga tempot som amerikanarna kommer att hålla. Där får Sverige se upp om man ska ha en chans.

Hur tror du matchen slutar, Niklas?
 - Det kommer att bli hur tufft som helst. Det gäller att Markström gör sin bästa match i turneringen, då har Sverige en bra chans. Jag hoppas och tror på en svensk seger, jag säger 3-2. Det kan mycket väl även gå till förlängning och även straffar.

Ja, det blir verkligen en tuff kamp i natt.

Är du sugen på att snacka om matcherna med andra hockeyälskare?

Om så är fallet så kan du KLICKA HÄR och komma till sidan där jag, tillsammans med er läsare till Nyheter24, kommer att spendera denna rysare till hockeynatt.

Klockan 23:00 | Kanada - Schweiz
Klockan 03:00 | Sverige - USA

Räkna med en fantastisk hockey night!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.