Mats Sundin har bytt karriär.
Mats Sundin har bytt karriär.

Sundin - från rinken till till pokerbordet

Mats Sundin har som bekant lagt skridskorna på hyllan, men han har hittat ett nytt sätt att stilla sin tävlingsinstinkt: poker.- Jag har alltid gillat att spela poker, säger Sundin.


Den svenska NHL-legenden dök inte upp i årets poker-VM, World Series of Poker (WSOP) i Las Vegas, men han har spelat flera turneringar på en europeiska touren, European Poker Tour (EPT).

Debuten på den stora europeiska pokerscenen för ett av mest spektakulära namnen inom svensk poker skedde i Barcelona 2008. Där vann ”Sudden” inga pengar, men det gjorde han i en välgörenhetsturnering på Bahamas i januari samma år. Sundin slutade på fjärde plats och vann $15 000.

Just välgörenhetsaspekten är viktig för Sundin när det handlar om pokerspelande. Han är redan mångmiljonär flera gånger om och har inga planer på att utöka hushållskassan med eventuella pokervinster.

- Jag kommer att donera 100 procent av de pengarna jag tjänar till välgörenhet.

- För mig är kombinationen av spänningen och utmaningarna som finns i poker plus möjligheten att stödja bra ändamål en vinn-vinn-situation, har Sundin sagt tidigare.

Utöver vinsten på Bahamas har dock inte Sundin spelat in några pengar att skänka bort, men han är ju än så längre bara i början av sin pokerkarriär. Och han kommer att ge allt för att lyckas i sin nya karriär.

- Jag tror att den kämparanda jag utvecklade som hockeyproffs kommer att hjälpa mig mycket vid pokerborden, säger Sundin.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

3 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.