Peter Forsbergs Icebreakers var inblandade i en bussolycka tidigare i dag.
Peter Forsbergs Icebreakers var inblandade i en bussolycka tidigare i dag. - Foto: Alf Lindbergh/SCANPIX

"Foppas" välgörenhetslag i bussolycka

Det var vid lunchtid tidigare i dag som Peter Forsbergs välgörenhetslag, Icebreakers, var inblandade i en bussolycka.– Det fanns inte en chans att stanna i tid och bussen gled väl femton, tjugo meter innan vi rände in i bilen. Det blev mycket glassplitter, men ingen blev allvarlig skadad som tur var, säger Markus Näslund som var med på bussen.


VÄSTERÅS. Peter Forsbergs välgörenhetslag, Icebreakers, var inblandade i en bussolycka tidigare under dagen. Ingen skadades allvarligt men en kvinna i 75-årsåldern fick föras till sjukhus.

Det var när spelarna var på väg tillbaka till hotellet i Västerås efter att ha besökt sjuka barn i ett sjukhus som en äldre man helt plötsligt svängde rakt ut framför spelarbussen. Kvinnan som fick föras till sjukhuset satt på passagerarsidan i bilen.

– Hon blödde från armen och klagade över smärta i nacken. Men i övrigt var det ingen som skadade sig, säger läkaren Ove Ljungdal, som turligt nog fanns med i bussen, till Aftonbladet.

"Hade kunnat bli betydligt allvarligare"

I bussen fanns det spelare som bland andra Markus Näslund, Peter Svartvadet och Mattias Timander. Men Peter Forsberg var dock inte i bussen när olyckan inträffade. Han och de övriga stjärnorna spelade sponsorgolf då olyckan inträffade.

– Det fanns inte en chans att stanna i tid och bussen gled väl femton, tjugo meter innan vi rände in i bilen. Det blev mycket glassplitter, men ingen blev allvarlig skadad som tur var, säger Näslund.

Han fortsätter:

– Men hade busschauffören inte bromsat in så snabbt som han gjord, hade det kunnat bli betydligt allvarligare.

I kväll möter Icebreakers Västerås i Rockalundahallen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.