Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beslutat: Dif och AIK tvingas betala polisnotor

- 28/11/2012, 16:06 -
Djurgårdens och AIK:s hockeysektion tvingas betala räkningar för ordningsvakter vid matcher.
1 av 3

Djurgårdens och AIK:s hockeysektion tvingas betala räkningar för ordningsvakter vid matcher.

Bildbyrån / Björn Tilly

Rabatten som lagen hade tidigare kommer inte att återinföras.
2 av 3

Rabatten som lagen hade tidigare kommer inte att återinföras.

LENNART MÅNSSON

Det kan komma att bli en dyr affär för de både drottsaktiebolagen.
3 av 3

Det kan komma att bli en dyr affär för de både drottsaktiebolagen.

Bildbyrån / Niklas Larsson

Djurgården- och AIK-hockey tvingas betala polisnotor för ordningsvakter i samband med matcher. På Djurgården hockey ska man sätta sig ner de ska gå vidare i ärendet.

STOCKHOLM. På onsdagen stod det klart att Kammarrätten avslår AIK hockeys och Djurgården hockeys överklagan om polisens rätt att skicka räkningar för ordningsvakter i samband med match. Kammarrätten följer därmed förvaltningsrättens linje i frågan.

– Tråkigt, men inte överraskande, säger Djurgårdens VD Kaarel Lehiste till Nyheter24.

Hur kommer ni att ta detta vidare?

– Vi ska sätta oss ner med våra jurister för att se till nästa steg, säger han.

"Inte hunnit smälta det"

Polisen har rätt att skicka räkningar till klubbarna då de är idrottsaktiebolag, och därmed arrangeras matcherna vinstdrivande syfte. På AIK hockey är man chockad över kammarrättens beslut.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta det. Men det känns inte alls bra. Vi hade räknat med att man skulle ha en annan syn hos kammarrätten, säger Peter Birath, VD på AIK hockey, till Aftonbladet.

Kan blir mycket kostsamt

I längden kan beslutet bli mycket kostsamt för föreningarna, Djurgården vill inte gå in på exakta summor men Peter Birath är orolig att det kan röra sig om miljonbelopp.

– För oss är det någon miljon nu. Men det tickar på för varje match och det är ett problem att vi inte heller vet hur stor den exakta kostanden blir eftersom polisen avgör själv hur många de ska dyka upp med och inte, säger Peter Birath tll Aftonbladet.

Precis som väntat skapade beslutet starka känslor bland hockeyfansen som rasar.

I domen fastställs även att ett återinförande av den 75-procentiga rabatten som fanns tidigare inte kommer att bli aktuell igen.

Ordningsvakternas närvaro på matcherna är nödvändiga, nu är frågan vad beslutet kommer att innebära för föreningarna i det långa loppet?