Jacob de la Rose. - Foto: Alex Kudenko / AP / SCANPIX
Alexander Wennberg. - Foto: Alex Kudenko / AP / SCANPIX
7 av 16
Emil Molin. - Foto: Alex Kudenko / AP / SCANPIX
Niklas Lundström, som storspelat i hela turneringen, tabbade sig i finalen.
8 av 16
Niklas Lundström, som storspelat i hela turneringen, tabbade sig i finalen. - Foto: Alex Kudenko / AP / SCANPIX
9 av 16
Mikael Vikstrand fick amerikaner på fall.
13 av 16
Sverige var inte favoriter när de gick in på isen i Ufa.
14 av 16
Sverige var inte favoriter när de gick in på isen i Ufa. - Foto: Bildbyrån
15 av 16
Filip Sandberg jublar efter sitt 1-0-mål.
16 av 16
Filip Sandberg jublar efter sitt 1-0-mål. - Foto: Bildbyrån

Här krossas Sveriges gulddröm

Sverige var regerande världsmästare och lyckades ta sig till final. Men amerikanen Rocco Grimaldi såg till att det bara blev ett silver den här gången.

Sverige-USA 1-2

(0-0, 1-2, 0-0)

1-0 Filip Sandberg (Rakell)
1-1 Rocco Grimaldi (Sieloff, Trocheck)
1-2 Rocco Grimaldi (Trouba)
1-3 Vince Trocheck (Miller)

UFA. Det ville sig inte för de svenska Juniorkronorna den här gången. USA blev för svåra i finalen - och det var en målvaktstavla som la grunden för amerikanernas seger. 1-1-målet var en puck som Niklas Lundström aldrig borde ha släppt in.

Det började annars bra. Sverige fick inleda den andra perioden i power play, och då small det. HV-forwarden Filip Sandberg fick pucken i slottet och drog till. 1-0.

Styrde in avgörandet med handskarna

Sedan kom det där billiga målet som vände matchen. Rocco Grimaldi tog köksvägen och Lundström lyckades inte hålla sin stolpe. Tre minuter senare styrde Grimaldi in det avgörande 2-1-målet med handskarna.

Med bara sekunder kvar satte Vince Trocheck 3-1 i öppen kasse. Då hade Sverige satt en massiv press i flera minuter men inte lyckas få in pucken bakom storspelande John Gibson.