Luleå fick sex i baken - igen

- 14/11/2009, 19:34 -

"Pinsamma misstag".

Det är fortsatt tungt på Luleås bortaturné och för andra matchen i rad fick man kliva av isen med sex mål i baken.

Matchtavlan visade 6-2 när slutsignalen gick och Linköping gick därmed om Luleå i tabellen.

– Jag är väldigt besviken just nu. Vi måste gå igenom det här nu, vi släpper in sex mål nu två matcher i rad, berättar Luleås tränare Roger Kyrö efter förlusten.

Efter en imponerande bortastatistik för norrbottningarna har det tagit tvärstopp efter 3-6 mot Djurgården och nu 2-6 mot Linköping. Linköping däremot har gått bra och en stor orsak till detta har varit tjeckduon Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka som var i rampljuset även ikväll.

– Jag såg att backen kom lite framför mål när jag sköt, jag hoppades att backen skymma målvakten. Men jag tycker att vi börjar bra den här matchen, smäller på och åker skridskor, säger Andreas Jämtin som stod för 1-0-målet assisterad av just Jaroslav Hlinka.

Linköping visade prov på bra och snabbt powerplay som fick Luleå att bli oväntat passiva i egen zon. Firman med Tony Mårtensson, Jaroslav Hlinka

och Janne Hlavac var de som var effektivast och med en skottvillig Niclas Hävelid på blålinjen skulle man visa sig bli numret för stora för Luleå.

– En bra match från vår sida, vi gör sex mål och det är alltid skönt. Vi tappar lite puckar i mittzon men det är små detaljer som vi kan förbättra, berättar Fredrik Emvall fortsätter med att berätta om sitt mål.

– Någon dag ska man ha tur också, gjorde inte mål på friläget så jag fick slå in returen istället, säger han om 5-2-målet som definitivt var spiken i kistan.

En mer besviken tränare i Luleå analyserar matchen så här.

– Vi gör pinsamma misstag defensivt. Dåliga inräkningar i defensiven, fem mot fem-spel alldeles för dåligt. Jag är väldigt besviken just nu.

Vi måste gå igenom det här nu, vi släpper in sex mål nu två matcher i rad, säger Roger Kyrö som nu får resa hem till Luleå utan poäng från bortaturnén.

Hockeysverige.se

Skrivet av: