Färjestad nya serieledare

Krossade tabelljumbon med hela 4-1 efter två mål av Marcus Paulsson.

Färjestad BK gick förbi HV71 och därmed upp till serieledning efter en förkrossande 4-1-seger hemma mot tabelljumbon Modo.

Det var dock gästerna som började bäst i Löfbergs Lila Arena. 6:51 lyfte Josh Green matchens första mål från en snäv vinkel med en backhand gav Modo den perfekta inledningen på matchen.

Kvitteringen dröjde ända in till den andra perioden. Marcus Paulsson var FBK-spelaren som utlöste ketchupeffekten när han satte kvitteringen efter drygt 34 minuters spel. Sedan dröjde det inte länge till innan Jesper Mattson, Lee Goren utökade till först 2-1 och sedan 3-1. Paulsson var även spelaren som satte stopp för målskyttet när han i den andra periodens slutminut gjorde matchens sista mål.

Modo ligger i och med dagens förlust fortfarande hopplöst sist. De kan dock trösta sig med att även nästjumbon Timrå förlorade i dag.