Torsdag 9 Dec
Stockholm

Gamlingen gjöt mod i Frölunda

Niklas Andersson visade vägen mot Södertälje.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG Det har varit svarta rubriker kring Frölunda efter den senaste veckans missöden i elitserien. Laget gjorde bara ett mål på tre matcher innan lördagens 3-3-tillställning mot Djurgården.

På måndagen fick göteborgarna den islossning man behövde. Och det var veteranen Niklas Andersson som visade vägen. 38-åringen gjorde tre av målen när Frölunda krossade Södertälje med 6-1.

- Vinsten är det som räknas, säger han diplomatiskt till en början.

Den vilda glädjen som Niklas Andersson visade upp efter 4-1-målet, hans tredje för aftonen, talade ett annat språk.

- Jo, men matchen står ju och väger där. Ett mål till för dem så är det en helt annan match. Det var ett viktigt mål som gav oss energi.

Frölundatränaren Ulf Dahlén pratade efter matchen om "ketchupeffekt" för lagets äldste spelare. Niklas Andersson brukar vanligtvis figurera i toppen av den interna poängligan, men inför mötet med SSK hade han bara gjort fyra mål och sju poäng på 25 matcher. På sistone har han emellertid sett pigg ut.

- Man har alltid en känsla när man spelar. Ju bättre den känslan är, ju mindre funderar man och då brukar puckarna trilla in, säger Niklas Andersson.

- Det är likadant för alla som idrottar. Känns det bra så spelar man med ryggmärgen. Då går det bättre.

En kraftfull Frölundadominans under matchinledningen gav en tidig 2-0-ledning. Därefter kom Södertälje in i matchen. Laget fick en reducering till genom Robert Carlsson och hade bud på mer. Vändningen blev en Frölundatimeout nästan sju minuter in i andra perioden. Efter den följde tre raska mål som avgjorde matchen.

- Vi pratade bara om att vi skulle ligga närmare i markeringen och vara aggressivare så att vi fick stopp på deras snurr. Det är små marginaler i ishockey, ibland räcker det med en liten tillrättavisning, säger Niklas Andersson.

En tillrättavisning skulle nog hemmafansen i Scandinavium också behöva. Bara två ynka kepsar singlade ned på isen efter att Niklas Andersson fullbordat sitt hattrick.

- Vi får skylla på att det är för långt ned till isen. Det ligger nog en massa kepsar i gången, ler han.

- Jag får tacka för de där två som kom ned på isen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela