Formstarkt Luleå vann

Luleå hemmaslog lika formstarka Linköping med 3-1 i Coop Arena.


Både Luleå och Linköping kom med tre raka segrar inför kvällens drabbning. Allra hetast var Luleå som hemmavann med 3-1.

Det dröjde ända in i halva matchen innan gästerna kunde ta ledningen genom Carl Gunnarsson, men sedan var det kört. Luleås fans fick se Johan Harju, Robin Lindqvist och Lubos Bartecko vända matchen.

I och med segern i Coop Arena är Luleå det formstarkaste laget i serien och har lämnat bottenträsket. Man har vunnit sex av de sju senaste matcherna i och med kvällens drabbning med serieledarna.

Målskytten Lubos Barteckos comeback har onekligen blivit ett lyft för Luleå.

Ett lag som inte är lika formstarkt är Brynäs. Efter en månad utan trepoängare fick man 2-1 mot gästande Frölunda. Lasse Jonsson avgjorde matchen.

Kent McDonell såg till att Skellefteå, i spel fem mot tre, fick 2-2 hemma mot Djurgården. Stefan Ridderwall räddade 50 skott och var ytterst nära att bli en stor hjälte. Timrå tog sin andra raka 2-0-seger, denna gång mot Södertälje.

Färjestad stod för en storseger via 5-2 mot hemma mot Modo inför 7 213 åskådare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.