Andreas Jämtin till Linköping

– LHC-fansen har inte direkt älskat mig genom åren.


Forwarden Andreas Jämtin har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping Hockey Club.

– Det är en spelartyp som vi behöver säger Johan Hemlin, sportchef i LHC.

Jämtin kommer närmast från spel i amerikanska Hartford Wolfpack i AHL, ligan för farmarlagen till NHL-klubbarna. Dit gick han efter att ha fått lämna NHL-spel för New York Rangers.

Många trodde nog att Andreas Jämtin skulle gå till HV71, som han spelade fem säsonger för innan han tog chansen i Nordamerika. I HV71 var han med och vann SM-guld så sent som i våras. Han noterades för 36 poäng, varav 18 mål, på 68 matcher i HV-tröjan förra säsongen. Han är känd för sin oömma spelstil.

– LHC-fansen har inte direkt älskat mig genom åren, men jag hoppas de ger mig chansen och jag kommer att göra allt för LHC, säger Andreas Jämtin till Linköping Hockey Clubs hemsida.

Johan Hemlin är glad för att Jämtin vill komma till LHC.

– Förutom epitetet checking forward är Andreas dessutom en mycket duktig hockeyspelare som spelat i Tre Kronor och gjort minst 20-25 poäng i Elitserien flera säsonger i rad, avslutar Hemlin, till LHC:s hemsida.

Andreas ansluter till LHC med omedelbar verkan och beräknas bli spelklar nästa vecka.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisutredning mot MFF-stjärnan läggs ner

Blackstenius: "Fått kämpa med självförtroendet"

Stina Blackstenius har numera stenhård konkurrens om speltiden i Arsenal. Anledningen stavas Alessia Russo. Jag har väl ibland fått kämpa med självförtroendet, säger Blackstenius till podcasten Fotbollsmorgon.

Så mycket pengar tjänade Andreas Kramer på silverskrällen i VM

Andreas Kramer tog oväntat silver på 800 meter på inomhus-VM. Det gav den 26-årige svensken ett rejält tillskott i kassan.

Förre NHL-stjärnan får ny roll i Tre Kronor

1 timme sedan
Förre NHL-stjärnan och VM-guldmedaljören Patric Hörnqvist, 36, blir ny assisterande general manager i Tre Kronor.

Ny rapport: 100 poliser drabbade av huliganvåld

2 timmar sedan
Antalet allvarliga incidenter och våldet på fotbollsmatcher i landets högsta herrserier ökade förra säsongen jämfört 2022, uppger polisen. Polisen tvingades sätta in åtgärder för att återställa ordningen på 24 matcher sedan arrangören förlorat kontrollen över evenemanget.

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

2 timmar sedan
Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.