Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Challe Berglund tar över Modo

- 27/04/2010, 15:37 -

Scanpix

Challe Berglund tackade först nej till jobbet, men ångrade sig sedan. I dag blev det klart att han tar över Modos tränarpost.

ÖRNSKÖLDSVIK. Med både Peter Forsberg och Markus Näslund i laget lyckades Modo ändå inte att ordna en slutspelsmatch. Tränaren Hannu Aravirta valde självmant att avgå efter fiaskosäsongen, men i dag blev ersättaren klar.

Den förre Timrå-tränaren Challe Berglund tar över Modo. Det står dock klart att Berglund först tackade nej till jobbet, men ändrade sig i sista stund.

- Jag kände mig stressad när jag skulle ta beslutet och tänkte att då skiter jag i det. Men sen gav de mig mer tid och då kändes det bra till slut, säger Berglund på presskonferensen efter att ha blivit presenterad.

Kontraktet sträcker sig över 2+1 år och Modos vd, Anders Trollsås, är lyrisk över att man lyckats knyta till sig stjärntränaren.

- Vi är utomordentligt glada för att vi fått Challe att jobba för oss, säger Trollsås.

Även sportchefen Fredrik Andersson hade svårt att dölja sin glädje, och menar att Challe Berglund visat prov på fina resultat, trots att han är relativt oerfaren som elitserietränare.

- Vi tror mycket på Challe Berglund. Han är relativt ny som elitserietränare, men har verkligen visat resultat. Att någon, delvis på vår bekostnad, tar Timrå till slutspel tre år i rad är vanligtvis inte något vi är positiva till här uppe i Örnsköldsvik, säger Andersson på presskonferensen.

- Men "Challes" sätt att leda laget har imponerat på oss. Han är dessutom en mycket aktiv coach i båset, något vi tror Modo Hockey behöver.