Fredag 22 Okt
Stockholm

Wikegård och Bengt-Åke öga mot öga

Efter alla hårda ord möttes de i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVT:s hockeyexpert och Nyheter24:s bloggare Niklas Wikegård har tidigare kritiserat förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson för både det ena och det andra. Både Gustafssons agerande som coach och hans generella engagemang har enligt Wikegård varit bristfälligt. Det har till och med gått så långt att Wikegård krävt Gustafssons avgång.

I kväll gästade Bengt-Åke Gustafsson Hockeykväll i SVT. Niklas Wikegård fanns som vanligt på plats och det blev ett laddat möte.

För bara en vecka sedan kritiserade Wikegård att Bengt-Åke Gustafsson lämnade en plats öppen för Peter Forsberg i truppen till LG Hockey Games.

– Jag börjar bli allvarligt trött på det där att vi håller en plats öppen för Peter. Jag tycker att Bengt-Åke ska fokusera sig på något annat, sa Wikegård då till SVT.

Och kritiken fortsatte i kvällens program. Framför allt var det Gustafssons engagemang i hockeysverige i stort som Wikegård efterlyste.

– Jag saknar Bengan på barrikaderna. Jag saknar honom ute i föreningarna, i tidningarna och ute bland spelarna, sa Wikegård i Hockeykväll.

Bengt-Åke ville inte kännas vid kritiken.

– Det vore kul att veta var Niklas fått den informationen ifrån. Det stämmer inte, sa Bengt-Åke Gustafsson. Jag har en jäkla bra relation med alla tränare.

Samtidigt medgav han att han inte gjorde precis allt det som Wikegård efterlyste. Bland annat kollar han inte särskilt mycket på hockey i divisionerna under Elitserien.

– Jag gör så gott jag kan och skulle jag lägga så mycket mer tid vet jag inte om jag skulle palla, sa Bengt-Åke Gustafsson i SVT:s Hockeykväll.

Nyheter24 kan nu utlova ett exklusivt videoblogginlägg från Niklas Wikegård i kväll direkt efter programmet. Där får vi höra Niklas reflektioner och funderingar kring Bengt-Åke och kvällens program helt ocensurerat. Bloggen hittar du här. Håll ögonen öppna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela