Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wikegård: Sverige är minst lika bra

- 06/01/2009, 01:45 -

Det är i natt det avgörs om Sverige blir världsmästare junior VM i ishockey mot Kanada.

Det är final mellan världens bästa juniorhockeylag. Nyheter24:s toppbloggare Niklas Wikegård är med och laddar vid sargen under junior VM-finalen i ishockey mellan Sverige och Kanada.

– Kanada är riktigt bra men Sverige är minst lika bra. Att jobba med kollektiv rörelse, låta pucken göra jobbet, säger Wikegård i SVT:s direktsändning, iklädd i blå skjorta och gul slips finaldagen till ära.

Motståndarlaget är starkt och det är en utmaning att möta dem i final. Men det finns goda förhoppningar för de blå-gula.

– Kanada spelar sitt klassiska offensiva spel. Men de fick grus i maskineriet senast mot Ryssland, så det finns en hel del svagheter, tillägger Wikegård, minuterna innan matchstart.

Stort ansvar ligger naturligtvis på målvakten Jacob Markström som inleder i mål.

– Det är nu han ska visa att han är en av världens bästa målvakter. Jag skulle också vilja se Victor Hedman göra sin bästa match faktiskt, säger Wikegård.

Skrivet av: