Linköping vill stänga ute AIK-supportrarna.
1 av 2
Linköping vill stänga ute AIK-supportrarna. - Foto: MARCUS ERICSSON/SCANPIX
Mike Helber menar att de bara vill uppmuntra till en säker och härlig stämning.
2 av 2
Mike Helber menar att de bara vill uppmuntra till en säker och härlig stämning. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Linköping försöker stänga ute AIK:s fans

På torsdagkväll spelar AIK en ödesdiger match borta mot Linköping. Då försöker LHC stänga ute AIK:s supportrar.


AIK:s ödesdigra avslut:

Med två omgångar kvar av elitserien är det rekordjämnt i bottenskiktet av tabellen.

Fem lag slåss om slutspelsplatserna och AIK innehar den sista slutspelsplatsen med 70 poäng - men ligger likväl bara två poäng ifrån en jumboplacering.

LINKÖPING. AIK är mitt uppe i ett slutspelsrace utan dess like. Stockholmslaget innehar den sista slutspelsplatsen - men ligger likväl endast två poäng ifrån en jumboplats i den rekordtäta bottenstriden.

Med andra ord är det livsviktigt för AIK att plocka så mycket poäng som möjligt på de två resterande matcherna. Men de kan få göra det utan ett stort publikstöd i torsdagens match borta mot Linköping. LHC har nämligen valt att inte sälja biljetter via nätet för att minimera chansen att få AIK-fans på sittplatsläktaren.

– Det är en säkerhetsåtgärd där man har sett att väldigt många biljetter har sålts utanför vårt område och då har vi sett att det köpts väldigt många sittplatser från Stockholm. Vi är naturligtvis jätteglada att ha AIK-fans här, men vi vill också veta på vilket sätt de ska komma hit och att det sker under kontrollerade former i nära relation med supporterpoliserna, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber till Aftonbladet.

Black Army uppmanar AIK:are att köpa sittplatsbiljetter

Eftersom att det är en så pass viktig match för AIK är man i Linköpings läger orolig för en stökig stämning. De har däremot inte haft några dåliga erfarenheter av AIK.

– Nej. Men vi vet att det är en väldigt viktig match, det är en väldigt avgörande match för AIK:s slutspelsplats. Det innebär att det kommer bli en väldigt härlig stämning i arenan och det är vi alla gånger för. Men vi vill också skapa ett bra klimat i arenan och därför genomför vi detta, säger Helber.

Black Army, AIK:s supporterklubb, uppmanar att alla "Gnagare" ska bojkotta bortalagets ståplats och köpa sittplatsbiljetter i stället eftersom att Linköpings bortasektion endast tar 150 personer. Något de tycker är för lite.

"Vi anser att vår säkerhet inte kan garanteras på en alldeles för liten sektion", skriver de på sin hemsida.

– Det är det vi får överlämna till bortasupportrar och vi följer regelverket inom Hockeyligan. Vill fler komma till matchen är jag säker på att vi kan hitta bra lösningar för det om de skulle kontakta oss kollektivt. Det är precis det vi önskar och vill i den här frågan. Att vi bjuder in till en härlig kamp och en härlig läktarstämning, men i kontrollerade former, säger Helber.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.