Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linköping försöker stänga ute AIK:s fans

- 02/03/2011, 16:46 -
Linköping vill stänga ute AIK-supportrarna.
1 av 2

Linköping vill stänga ute AIK-supportrarna.

MARCUS ERICSSON/SCANPIX

Mike Helber menar att de bara vill uppmuntra till en säker och härlig stämning.
2 av 2

Mike Helber menar att de bara vill uppmuntra till en säker och härlig stämning.

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

På torsdagkväll spelar AIK en ödesdiger match borta mot Linköping. Då försöker LHC stänga ute AIK:s supportrar.

LINKÖPING. AIK är mitt uppe i ett slutspelsrace utan dess like. Stockholmslaget innehar den sista slutspelsplatsen - men ligger likväl endast två poäng ifrån en jumboplats i den rekordtäta bottenstriden.

Med andra ord är det livsviktigt för AIK att plocka så mycket poäng som möjligt på de två resterande matcherna. Men de kan få göra det utan ett stort publikstöd i torsdagens match borta mot Linköping. LHC har nämligen valt att inte sälja biljetter via nätet för att minimera chansen att få AIK-fans på sittplatsläktaren.

– Det är en säkerhetsåtgärd där man har sett att väldigt många biljetter har sålts utanför vårt område och då har vi sett att det köpts väldigt många sittplatser från Stockholm. Vi är naturligtvis jätteglada att ha AIK-fans här, men vi vill också veta på vilket sätt de ska komma hit och att det sker under kontrollerade former i nära relation med supporterpoliserna, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber till Aftonbladet.

Black Army uppmanar AIK:are att köpa sittplatsbiljetter

Eftersom att det är en så pass viktig match för AIK är man i Linköpings läger orolig för en stökig stämning. De har däremot inte haft några dåliga erfarenheter av AIK.

– Nej. Men vi vet att det är en väldigt viktig match, det är en väldigt avgörande match för AIK:s slutspelsplats. Det innebär att det kommer bli en väldigt härlig stämning i arenan och det är vi alla gånger för. Men vi vill också skapa ett bra klimat i arenan och därför genomför vi detta, säger Helber.

Black Army, AIK:s supporterklubb, uppmanar att alla "Gnagare" ska bojkotta bortalagets ståplats och köpa sittplatsbiljetter i stället eftersom att Linköpings bortasektion endast tar 150 personer. Något de tycker är för lite.

"Vi anser att vår säkerhet inte kan garanteras på en alldeles för liten sektion", skriver de på sin hemsida.

– Det är det vi får överlämna till bortasupportrar och vi följer regelverket inom Hockeyligan. Vill fler komma till matchen är jag säker på att vi kan hitta bra lösningar för det om de skulle kontakta oss kollektivt. Det är precis det vi önskar och vill i den här frågan. Att vi bjuder in till en härlig kamp och en härlig läktarstämning, men i kontrollerade former, säger Helber.