Måndag 18 Okt
Stockholm

Snutnotan kvarstår trots grundlagsskyddade demonstrationståg

Ambitionen från supportrarnas sida var att tänja på gränserna för vad som kan anses vara grundlagsskyddad polisbevakning och när de kommersiella krafterna blir en aktiv del av beslutet.
1 av 3
Ambitionen från supportrarnas sida var att tänja på gränserna för vad som kan anses vara grundlagsskyddad polisbevakning och när de kommersiella krafterna blir en aktiv del av beslutet. Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
25 procent av stockholmspolisens faktura ska AIK stå för som hemmalag. Men till sommaren 2012 ska stockholmsklubbarna stå för hela notan.
2 av 3
25 procent av stockholmspolisens faktura ska AIK stå för som hemmalag. Men till sommaren 2012 ska stockholmsklubbarna stå för hela notan. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
När AIK och Djurgården drabbar samman under måndagskvällen har de samtidigt fått varsitt demonstrationstillstånd beviljat. Dock gör det ingen skillnad gällande fakturorna.
3 av 3
När AIK och Djurgården drabbar samman under måndagskvällen har de samtidigt fått varsitt demonstrationstillstånd beviljat. Dock gör det ingen skillnad gällande fakturorna. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

NYHETER24 AVSLÖJAR. Järnkaminerna och Black Army fick sitt demonstrationstillstånd beviljat, men i polisens ögon spelar det ingen roll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Polisnotan:

Carin Götblads beslutet slår till mot sex olika föreningar i de tre största stockholmsklubbarna. AIK fotboll och hockey, Djurgården fotboll och hockey samt Hammarby fotboll och bandy.

Inledningsvis ska stockholmsklubbarna endast stå för 25 procent av den sammanlagda kostnaden, men att den efterhand ska öka ända till 100 procent.

STOCKHOLM. Den 14 november brakar AIK samman med Djurgården i ett efterlängtat stockholmsderby, ett derby som blir unikt i historien då polismyndigheten ska fakturera hemmalaget för att polisen gör sitt jobb.

Järnkaminerna och Black Army trodde sig ha funnit en väg ut ur faktureringsproblemet. Supporterorganisationerna ansökte om tillstånd för att få demonstrera, något som även beviljades. Nu kan dock Nyheter24 avslöja att demonstrationerna inte får avsedd effekt.

– Nej, fakturorna kommer att bestå trots att tillstånden har beviljats, bekräftar polisens presstalesman Kjell Lindgren för Nyheter24.

Djurgården och AIK:s supportrar valde att skicka in tillståndsansökan för att på så vis se till att fakturan inte kunde skrivas. En ambition som alltså blev nekad.

– Polisens beslut att fakturera består och demonstrationstillstånden kommer inte förändra det, avslutar Lindgren för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela