Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tung hemmaförlust för Skellefteå

- 09/03/2009, 22:36 -

Linköping vann med 5-3. Möjligt Skellefteåmål bortdömt i slutskedet.

Det blev ett målrikt SM-slutspelsmöte på Skellefteå Kraft Arena inför de 5 700 åskådarna. Besökande Linköping vann till sist med 5-3 och tog en riktigt tung seger inför jakten på en semifinalplats. Med 2-1 i matcher för östgötarna krävs nu att Skellefteå vinner två matcher i Linköping för att ta sig vidare.

Spelet i numerärt överläge ser ut att kunna ta Linköping vidare till semifinal. Precis som i lördagens hemmamatch var fjolårsfinalisterna högeffektiva även den här gången. Två gånger fick man spela med en man mer på isen, båda gångerna gjorde Linköping mål. Skellefteå slet ordentligt men hade varken organisation eller lycka med sig när de fick powerplayläge.

Skellefteå gjorde tre likartade mål när det var jämnt manskap på isen men det räckte inte. Linköping var tyngre och spelskickligare. Dessutom gjorde laget en hundraprocentig arbetsinsats. Hemmalagets sista hopp släcktes när domaren Ulf Rönnmark efter en lång diskussion med videogranskarna bestämde sig för att inte godkänna det kvitteringsmål hemmaklacken trodde att Kent McDonell gjort vid ställningen 3-4.

Nu har Linköping två hemmamatcher i följd och hittills i vinter har Skellefteå kammat noll i Cloetta Center. Det ska väldigt mycket till om Skellefteå ska kunna vända det här.

Skrivet av: