Skellefteå bröt dyster LHC-svit

Fem raka förluster sen kom Skellefteås seger över LHC.

Skellefteå AIK lyckades hålla undan och hemmaslog Linköping med 3-2 i den första kvartsfinalen i SM-slutspelet i ishockey.

Hemmalaget tog ledningen med 2-0 i första perioden men gästerna kvitterade till 2-2 i den andra.

Skellefteå tryckte in 3-2 efter 6.13 i sista perioden.

I och med kvällens seger har Skellefteå brutit sin mörka förlustsvit, fem raka förluster den här säsongen, mot Linköping. Hemmalaget fick en drömstart, då Gabriel Karlsson satte 1-0 redan efter knappt två minuter. Så sent som i fredags titthålsopererade Karlsson sitt knä.

2-0 förbyttes till 2-2 efter den andra perioden. I tredje perioden, då Skellefteå spelade i numerärt överläge, gick pucken in bakom Daniel Henriksson via en Linköpingsskridsko.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.