Laget måste börja vinna om inte det ska bli spel i kvalserien i år.
1 av 4
Laget måste börja vinna om inte det ska bli spel i kvalserien i år. - Foto: Scanpix
Målskyttet har varit det stora problemet för Djurgården den här säsongen.
2 av 4
Målskyttet har varit det stora problemet för Djurgården den här säsongen. - Foto: Scanpix
Hardy Nilsson fick gå under säsongen.
3 av 4
Hardy Nilsson fick gå under säsongen. - Foto: Scanpix
Gustaf Wesslau stod för flera avgörande räddningar i gårdagens livsviktiga seger. Enligt Nyheter24:s Viktor Adolfsson är målvaktsvärvningen det enda Dif har gjort rätt den här säsongen.
4 av 4
Gustaf Wesslau stod för flera avgörande räddningar i gårdagens livsviktiga seger. Enligt Nyheter24:s Viktor Adolfsson är målvaktsvärvningen det enda Dif har gjort rätt den här säsongen.

"Wesslau kan rädda en förening som gjort allt fel"

KRÖNIKA. Värvningen av Gustaf Wesslau är det enda vettiga beslut som Djurgårdens ledning har fattat på senare tid.


Viktor Adolfsson:

Viktor Adolfsson är nyhetsreporter på Nyheter24 och dessutom styrelseledamot i Järnkaminerna, Djurgårdens supporterförening.

Här hittar ni honom på twitter.

STOCKHOLM. Guldfavoriter inför säsongen - men nu riskerar Djurgården att hamna i kvalserien för första gången sedan 1982. Men felbesluten har varit så många fler och så mycket större än en indianare av Kyle Klubertanz.

"Hardy Nilsson brydde sig inte nämnvärt om vad som hände"

Ledningen i klubben valde att prompt övertala Hardy Nilsson att fortsätta som tränare efter fjolårets kvartsfinalförlust. Från säsongsstarten till han lämnade i slutet av januari verkade Nilsson inte bry sig nämnvärt om någonting som hände på isen eller utanför. Det var ingen tillfällighet att det dök upp olika historier om interna stridigheter mellan spelare och Hardy.

Resultatet av sommarens felbeslut går att se i unga spelare som Daniel Brodin och Patrik Cehlin som utan någon tränare som brytt sig inte tagit det kliv alla trodde.

"Järlefelt har misslyckats med både förlängningar och nyförvärv"

Sen har vi sportchefen Jan Järlefelt och värvningarna som gjordes inför säsongen. Till att börja med valde man att förlänga med Mathias Tjärnqvist som sedan varit sämst i laget under hela säsongen. Södertäljevärvningarna Jonas Almtorp och Mattias Carlsson är två liknande spelare vars löner hade kunnat betala en målskytt eller en förstecenter.

När allting började falla ihop under hösten och vintern valde "Järlan" och klubben att vänta till sista dagen innan man försökte värva en välbehövlig center. "Det finns inga bra spelare på marknaden", sa sportchefen samtidigt som alla andra bottenkonkurrenter förstärkte sina lag. Senare avslöjade han att Ivan Majesky (!) tackat nej, vilket nog var tur för alla djurgårdare som fått magsår av de backar som redan finns i laget.

"Underskatta inte effekten Ragnarsson och Falk hade"

I efterhand går det att ifrågasätta om det ens var rätt att ta tillbaka Hardy Nilsson inför säsongen 2009/2010, ett beslut som togs över huvudet på många i föreningen. Det året gick det fantastiskt bra men det berodde nog minst lika mycket på lirare som Marcus Ragnarsson och Nichlas Falk. Sviterna av beslutet att plocka hem Hardy visar sig nu. Det återstår att se om Tony Zabel hinner rädda skeppet.

På torsdagen räddade Gustaf Wesslau tre poäng till Djurgården på Hovet. Utan honom hade kvalserien redan varit ett faktum. Han kan rädda en förening, som gjort allt fel, undan degradering - men fortsätter misslyckandena spelar laget i hockeyalllsvenskan inom kort ändå.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.