Måndag 20 Sep
Stockholm

Klasen klar för Luleå

Linus Klasen fick vara med om ett fiasko i hockeyallsvenskan.
Linus Klasen fick vara med om ett fiasko i hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Linus Klasen är tillbaka i elitserien – har skrivit tvåårskontrakt med Luleå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LULEÅ. Efter fiaskosäsongen med Malmö byter nu Linus Klasen hockeyallsvenskan mot elitserien. 26-åringen har skrivit på för två år med Luleå.

– Jag har gjort mitt val av Luleå Hockey utifrån sportsliga grunder och valt en klubb där jag tror att jag kan utvecklas mest som hockeyspelare, säger Linus Klasen till klubbens hemsida.

– Det är framförallt tränarna och organisationen som har haft en stor betydelse för mitt val då många spelare fått en bra utveckling där tidigare. Jag har därför ett gott förtroende för att Luleå Hockey skall kunna hjälpa även mig att bli en bättre hockeyspelare och hoppas samtidigt att jag skall kunna hjälpa laget till ytterligare framgångar.

Klasen gjorde 50 poäng för Malmö förra säsongen, men lyckades inte hjälpa klubben till kvalserien trots storsatsningen. Efter kaoset i Malmö köpte finansiären Hugo Stenbeck ut Linus Klasen från sitt treårskontrakt.                   
- Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss Linus Klasen som är en mycket skicklig forward och en poängstark spelare – en absolut spetskompetens i powerplay, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela