Tisdag 11 Maj
Stockholm

Brand i Löfbergs Lila Arena

Läktarbrand under slutspelet i ishockey skadade två.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En brand utbröt på läktaren i Löfbergs Lila Arena i Karlstad under slutspelet i elitserien i hockey under lördagen. Två personer skadades.

Det var strax innan matchstart brandtumultet utbröt. En 17-årig kille tände, trots totalt eldförbud, en så kallad bengalisk eld på läktaren. Elden spred sig och fattade tag i såväl två FBK-flaggor som en väska och en jacka. Vakter i tjänst lyckades snabbt släcka elden men två personer skadades.

– Det är förbjudet med eld i arenan och någon har trotsat det förbudet. Det är olyckligt att en person ska förstöra en folkfest för en publik som i särklass är en av Sveriges bästa. Hela vår övriga ståplats har skött sig exemplariskt och de skapade en fantastisk stämning, säger Lennart Åhs, arenachef för Löfbergs Lila Arena till NWT.

– Jag vet inte riktigt vad som händer här näst. Jag kommer att kontakta de som skadats och fått tillhörigheter förstörda nu under måndagen för att höra hur de mår, tillägger Lennart Åhs till Nya Wermlans Tidning.

Trots eldincidenten gick matchen igång som planerat och Färjestad vann överlägset i den andra omgången av semifinalen i Löfbergs Lila Arena mot Skellefteå.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela