Måndag 26 Sep
Stockholm

NHL-stjärna tränade med Frölunda

Viktor Stålberg vill spela i Frölunda.
1 av 3
Viktor Stålberg vill spela i Frölunda. Foto: Ap
Viktor Stålberg tränade med Frölunda på onsdagen.
2 av 3
Viktor Stålberg tränade med Frölunda på onsdagen. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Chicago-stjärnan presenterade sig på allvar för den svenska hockeypubliken i VM förra säsongen.
3 av 3
Chicago-stjärnan presenterade sig på allvar för den svenska hockeypubliken i VM förra säsongen. Foto: SCANPIX SWEDEN

Viktor Stålberg hoppas på Frölunda – och på onsdagen var han med på lagets träning. NHL-stjärnan: "Jag var med för att det saknades spelare."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

GÖTEBORG. Nyheter24 kunde förra veckan berätta att NHL-stjärnan Viktor Stålberg hoppas på spel med Frölunda under NHL-lockouten. På onsdagen dök Chicago-forwarden upp på Frölundas träning – men det berodde mest på att laget var kort om spelare.

– Det var för att det saknades spelare och juniorerna var bortresta, så det passade bra att köra med a-laget. Det kändes bättre än jag hade förväntat mig. Jag blev trött på slutet, så jag är inte riktigt van än vid tempot, men jag känner mig i hyfsat bra form, säger Viktor Stålberg till Nyheter24.

Klubben har ännu inte bestämt sig för om man ska ta in NHL-spelare. Men Frölunda har bekräftat att man för diskussioner med Henrik Lundqvist, Erik Karlsson och Loui Eriksson. Hur pass stort Frölundas intresse är för Stålberg är huvudpersonen själv förtegen om.

– Jag har inte haft den diskussionen alls ännu. Det skulle vara det enklaste och bästa alternativet för mig, men det är många bitar som ska falla på plats så jag tänker avvakta till i början av nästa vecka. Sen ska jag bestämma mig för hur villig jag är att fortsätta att inte spela, säger Viktor Stålberg och fortsätter:

– Det finns många alternativ i Europa. Självklart undersöker man olika ställen, men jag har inte bestämt mig för att spela någon annanstans över huvud taget. Jag avvaktar och ser hur det blir i USA också.

Är några andra elitserieklubbar intresserade?

– Det får du ta med min agent. Jag har inte koll på det.

Kan du tänka dig att spela i ett annat elitserielag?
 – Det vet jag inte. Vi får se. Frölunda är just nu ett bra alternativ och förhoppningsvis löser det sig, men det finns så klart andra alternativ. Självklart spelar man där det passar och folk vill ha en.
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.